
Mit tehet az ember, ha diétázik és barbecue-ra hívják? Először csöppet aggódik, majd rájön, hogy sebaj, egy kis grillezett ezt-azt csipeget, hozzá salátákat, szuper!
No így indultam én neki a múlt heti kerti partinak, amit a szívemhez nagyon közellálló érdi barátaink rendeztek. Kicsit gyanús volt, mikor a grill mellett pácolatlan csirkedarabok hevertek, és végképp elcsodálkoztam , mikor egy nagy méretű kétfülű serpenyő került elő. Ekkor derült ki, hogy grillproject sztornó; paella lesz a menű. Mondhatom igazán nagy ötlet volt, ez egy teambuiling gasztroniai élmény, ugyanis mindenki baromi kiváncsian lesi, hogy mi kerül egymás után a nagy serpenyőbe –és ez eltart vagy másfél órát – másrészt meg itt-ott be kell segíteni szeletelésben, hozdide-teddoda. Nagyon élveztük, és persze a diétát már az italnál feladtam, mert sangria-t szervíroztak jégkockával.
Paella - készítést Macinál olvashattunk. Ez is az ahány ház, annyi szokás kategória. Én úgy jegyeztem le, ahogyan házigazdánk készítette.
Paella csirkével, nyúllal, rákkal és kagylóval
No így indultam én neki a múlt heti kerti partinak, amit a szívemhez nagyon közellálló érdi barátaink rendeztek. Kicsit gyanús volt, mikor a grill mellett pácolatlan csirkedarabok hevertek, és végképp elcsodálkoztam , mikor egy nagy méretű kétfülű serpenyő került elő. Ekkor derült ki, hogy grillproject sztornó; paella lesz a menű. Mondhatom igazán nagy ötlet volt, ez egy teambuiling gasztroniai élmény, ugyanis mindenki baromi kiváncsian lesi, hogy mi kerül egymás után a nagy serpenyőbe –és ez eltart vagy másfél órát – másrészt meg itt-ott be kell segíteni szeletelésben, hozdide-teddoda. Nagyon élveztük, és persze a diétát már az italnál feladtam, mert sangria-t szervíroztak jégkockával.
Paella - készítést Macinál olvashattunk. Ez is az ahány ház, annyi szokás kategória. Én úgy jegyeztem le, ahogyan házigazdánk készítette.
Paella csirkével, nyúllal, rákkal és kagylóval
8-10 főre az alábbi mennyiség szükségeltetik :
1 kg csirke darabokra vágva, bőr nélkül
½ kg nyúlhús /elhagyható/
16 db rák
16 db kagyló
1 kg csirke darabokra vágva, bőr nélkül
½ kg nyúlhús /elhagyható/
16 db rák
16 db kagyló
1/2 kg laposhal
½ kg kicsi darabokra vágott paradicsom
1 fehérbabkonzerv
2 db kaliforniapaprika csíkokra vágva
rizs
sáfrány
só,bors
sok sok citrom cikkekre vágva
½ kg kicsi darabokra vágott paradicsom
1 fehérbabkonzerv
2 db kaliforniapaprika csíkokra vágva
rizs
sáfrány
só,bors
sok sok citrom cikkekre vágva
Először a grillre került a nagy paella serpenyő (ennek biztos van valami spéci neve, de sajnos nem tudom), amiben olivaolaj hevül. Ezen pirítottuk a csirkét, és - mint utólag kiderült - a nyulat, amíg szépen megpörkölődött. Ekkor került bele a csíkokra vágott paprika, majd a paradicsom. A rizset, fel-felöntöttük alaplével, belekerült a sáfrány, majd a legvégén a rák és a kagyló. Én hiányoltam belőle a fokhagymát, de csak készítés közben, mert az íze fantasztikusan üdítő, nyáriasra sikeredett. nem hiányoztak belőle egyéb fűszerek. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
fú, ez elég jól néz ki!
VálaszTörlésde még milyen finom is volt!
VálaszTörlés