A fasírt szó már önmagában sem hangzik valami túl jól. A
tartalom, ami takar, az pedig sokszor egy kissé avitt, túl fokhagymás,
ellenőrizetlen tartalom. Otthon csak nagyi csinálja, pedig érdemes hozzáfogni, és
nem is kell hozzá sok olaj. Nálam pont ezért kizárólag az egyben sütött verzió
jöhetett szóba, sőt ez alkalommal a húson is spóroltam és egy részét
kiváltottam csicseriborsóval. Tőlem megszokott mediterrán fűszerezés és
könnyedség. Próbáld ki!
Citromos fasírt csicseriborsóval
Előkészítési idő: 20
perc
Sütési idő : 40-50 perc (sütőtől is függ)
Mennyiség: 4 kis adag
Hozzávalók :
·
35 dkg darált hús (csirke, borjú, sertés)
·
½ doboz főtt csicseriborsó
·
1 kis fej hagyma
·
2 gerezd
fokhagyma
·
1 tojás
·
olaj
fűszerek
·
citromhéj
·
citromos bors
·
szárított fűszerek (arab, török)
·
1 ek ! friss kakukkfű
·
só, bors
Tetejére:
pár szem mandula
Elkészítés:
1.
A hagymát , fokhagymát felaprítom, kevés olajon
megdínsztelem. Rádobom a szárított fűszereket.
2.
A csicseriborsó konzervnek kb. a felét a
hagymával egy késes darálóban durvára mixelem. (nem kell pépesíteni)
3.
A darált húst 1 tojást hozzáadva alaposan
összedolgozom a hagymás csicseriborsóval. Frissen reszelek rá egy kevés
citromhéjat. Pihentetem – akár egy éjszakát – hogy az ízek összeérjenek.
4.
Egy kisebb méretű (lehetőleg fedővel rendelkező)
hőálló formát vajjal/kevés olajjal kikenem, és belehelyezem a fasírtmasszát.
Tetejét díszíthetem pár szem mandulával.
5.
180-190 fokos sütőben pirosra sütöm. Ez kb 45-50
perc.
6.
Fogyasztás előtt 20-30 percig pihentetem.
Megjegyzés: A csicseriborsó és a
citrom megváltozatja a fasírtról kialakult véleményedet. Könnyű, üdítő ízek. Hidegen is kitűnő! Tesztelve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése