vasárnap

Francia diótorta

Francia diótorta
FRANCIA DIÓTORTA 

HOZZÁVALÓK


Nagyon sok dióval készült diófondant. Liszt alig van benne. Franciának neveztem el a francia csokitorta után szabadon. Szerintem ellenállhatatlan.

Biztos furcsának találod, hogy porcukor is van benne, meg lágy, melaszos barnacukor, de ez nem véletlen. Ha csak barnacukor lenne, az más konzisztenciát hozna, de mindenképp kell bele ez a karamelles íz. Sose spórold ki a jó alapanyagot.

Diótorta
250 g dió
2 ek liszt, 1 tk. sütőpor,  só
5 tojás
90 g porcukor
35 g muscovado (finomítatalan barnacukor)
100 g puha vaj
2 ek kandírozott narancshéj

citromhéj

ELKÉSZÍTÉS


Tészta 
Az egész tojásokat a cukrokkal nagyon habosra verem. Ez kb. 10 percet vesz igénybe. Érdemes nézni az órát, ne veszítsd el a türelmed. 
 A diót, kandírozott narancshéjat 1-2 kanál liszttel finomra darálom. A vajat lágyra olvasztom, majd habosra keverem, így nagyon krémes lesz. 
Szokásos módon összellítom (mint egy piskótát). 
Sütés : 10 perc 175 fok, 30 perc 160 fok. 

Megjegyzés : A sütés mindig előmelegített sütőben kezdődik. A tészta lehűti a sütőt, ezért kezded magasabb hőfokon, kb. 10 perc után visszaveheted.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails