|
Répatorta narancskrémmel |
RÉPATORTA NARANCSKRÉMMEL
HOZZÁVALÓK
Narancskrém
2 tojás sárgája + 1 egész tojás
230 ml frissen facsart narancslé
1 narancs reszelt héja
75 g cukor
25 g liszt/keményítő
100 g jéghideg vaj
Répatorta
3 tojás sárgája
35 g muscovado (finomítatalan barnacukor)
60 g puha vaj
5 tojás fehérje (habbá verve)
65 g porcukor
só
100 g liszt, 1 tk. sütőpor
100 g mandula (dió)
240 g reszelt répa
1 ek kandírozott narancshéj
ELKÉSZÍTÉS
Krém
Gőz fölött a tojásokat a cukorrral és a liszt/keményítővel elkezdem habosra keverni. Közben felmelegítem a narancslevet és fokozatosan hozzáadom. Sűrű krémet főzök. Ha langyosra hűl, belekeverem a vajat és folpack-kal lefedem, teljesen hagyom kihűlni. Habosra kikeverem.
Tészta
A tojás sárgákat, a puha vajjal és a cukrokkal habosra verem, fehérjét habbá verem. A diót, kandírozott narancshéjat és a liszt felét finomra darálom. Répát lereszelem. Szokásos módon összellítom (mint egy piskótát). Sütés : 10 p 175 fok, 30 p 160 fok.
1 megjegyzés:
Nice blog u shared. I just stumbled upon your blog and wanted to say
that I have really enjoyed browsing your blog posts. 카지노사이트
Megjegyzés küldése