kedd

Karácsonyi málnás puding - egy igazi angol trifle

A puding próbája az evés. Ez a mondás arra utal, hogy semmi más nem igazolja egy étel minőségét, csak annak elfogyasztása, mivel annak kóstolására nincs lehetőség. Ebben az esetben ez duplán igaz, mivel nekem még tényleg egyszer sem volt alkalmam megkóstolni a saját pudingomat. Már, ha annak lehet nevezni ezt a trifle-t, amúgy meg miért ne lehetne. A lényeg benne ugyanis pont az: az igazi főzött puding.

Ez egy annyira egyszerű édesség, hogy na! Gyerekkorom nyári álma: friss piros gyümölcs, vaníliás puding, babapiskóta, tejszínhab. Az angolok elvileg nem babapiskótával készítik, hanem kész piskótával. Ismerve az angolok kifinomultságát (bocsánat, mivel imádom őket), készítsd nyugodtan babapiskótával, de az ünnepekre való tekintettel lakár lehet, hogy marad igazi piskóta is erre a célra. 

Ez is csak az alapanyagokról szól. Másolhatod, pótolhatod. Soha ne lesz az igazi.


Christmas trifle. Karácsonyi málnás rakott puding.



Előkészítési idő:      20 perc
Főzési idő :               10 + hűtés
Mennyiség:              8 adag



·      16 db babapiskóta (sacc per kb.)
·      300 g friss v. frissen fagyasztott  málna


Cukrászkrém :

·      500 ml friss tej
·      5 tojás ( csak a sárgája)
·      75 g porcukor + 50 g cukor
·      30 g étkezései keményítő
·      ½ rúd vanília


ha a pudingot hidegre teszed és nem akarod, hogy "bőrös" legyen, tegyél rá folpack-ot


Elkészítés



1.    A málnát 50 g cukorral és 1 ek vízzel elkezdem melegíteni, és pár perc forralás után lehűtöm.

2.   A babapiskótákat belemártom a málnás lébe, és egy illetve két üvegtálba egyenletesen lerakom.


Cukrászkrém :

3.   A tejet a porcukor felével és a vaníliával felforralom és melegen tartom.

4.   A szobahőmérsékletű tojások sárgáját a vaniliás porcukor felével habosra keverem.

5.    A tojásos keverékbe öntöm a felforralt tej 1/3 –át, majd a maradékot és gőz fölött besűrítem. (könnyű krém állag – könnyű cukrászkrém. Tökéletes, könnyű habos vaníliás krém a végeredmény.

6.   A langyos vaníliás cukrászkrémet ráöntöm a málnás piskótákra. FONTOS : A krém minden oldalról körbeérje a piskótákat.

24 óra pihenést igényel. (Ez most nem vicc)



Megjegyzés : az egyik legfinomabb édesség egyszerűsége ellenére. Gyerekek imádják. Felnőttek kanalazzák. Nem csak karácsonyra.


Fenti édesség nem összekeverendő a Christmas pudding-gal, ami egy más teljesen műfaj. 


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails