Nyáron a hummusz gyakori vendég nálunk és legnagyobb
megelégedésemre mindenki szereti. Elkészíteni (persze, ha nem száraz
csicseriből készítem áztatásos módszerrel) pár perc, fűszerezni egyéni ízlés
dolga. A padlizsánkrém irtó népszerű, de valami miatt én inkább darabosan
megsütve, hagymával, sok fokhagymával, kápiapaprikával jobban szeretem. A kettő
kombinációjával viszont nagyon jó lett a végeredmény.
Itt minden csicseri :
Sült padlizsános hummusz
(csicserikrém)
Elkészítési idő: 10
perc
Sütési idő : 15
- 20 perc (padlizsán)
Mennyiség: 4
adag
Hozzávalók :
1 közepes padlizsán
(szeletelve v. kis kockákra vágva)
1 hagyma
olívaolaj
2 – 3 fokhagymagerezd
fűszerek (török, arab fűszerkeverék : oregano, rozmaring,
római kömény, chili)
1 doboz főtt csicseriborsó
½ citrom
friss kakukkfű,
petrezselyem
Elkészítés:
1.
A padlizsánt
szeletelem, vagy kockákra vágom, attól függően, hogy grillezem vagy olajban
sütöm. Én utóbbit szoktam választani, és egyúttal a hagymát, fokhagymát és a
fűszereket is hozzáadom, így sütöm meg. A padlizsánt megsózhatod előre.
2.
A csicseriborsót
lecsöpögtetem, és krémesre mixelem.
3.
Hozzáadom a már lehűlt sült padlizsánt és ízlés
szerint pépesítem. A padlizsán egy részét félreteheted és később belekeverve,
darabos-krémes állagot nyersz.
4.
Citrommal, friss zöldfűszerekkel és szokás
szerint pitával tálalom.
Megjegyzés: a padlizsánt magas hőfokon kell sütni, és nem kell
neki bedőlni, mert úgy tesz, mintha a világ összes olaját magába akarná szívni.
A végén (egy kevés nyomogatás hatására) kiengedi magából, szóval ne vidd
túlzásba az olaj mennyiségét, de ne is fukarkodj vele!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése