Ha van valami egyszerű piaci étel, az a lángos. A lángosbüfé a Balatonon
és a piacokon mindenképp megállja a helyét, és valljuk be, spéci hangulatot
teremt. Pedig bevalljuk, vagy nem, elég nehéz ételről van szó, amit enni sem egyszerű. Otthon is készíthető, és persze nem kell feltétlenül nagytányér méretűre gyártani. Formázd kedved szerint, csinosakra.
Gyerekeknek, felnőtteknek. És persze,
nekünk nőknek is!
Kelttészták a blogon:
Farsangi fánk
Csöröge (nem kelttészta, de fánk!)
Bécsi diós kalács
Cseresznyés kalács
Farsangi fánk
Csöröge (nem kelttészta, de fánk!)
Bécsi diós kalács
Cseresznyés kalács
Lángos. Nem csak férfiaknak.
Előkészítési idő:
5 perc
Főzési idő :
kb. 1/4 óra
Mennyiség: 2 db kis üveg
Hozzávalók:
- 300 g liszt (BL80)
- 75 g főtt burgonya (1 db)
- 150 ml tej
- 15 g friss élesztő
- 1 tk só
- kevés libazsír/olaj
1.
Az élesztőt langyos tejben és kevés cukorral megfuttatom.
Meghámozom a héjában megfőtt burgonyát
és lereszelem.
2.
A lisztet
átszitálom és a közepébe öntöm az élesztős
tejet, a sót és alaposan összegyúrom.
3.
Egy
konyharuhával lefedem, és kb. 1 órán át kelesztem.
4.
Lisztezett
deszkára terítem, kb. 2 cm vastagra nyújtom és pogácsa szaggatóval kb. 25
lángost készítek. Sütés előtt kissé szétlapítom.
5.
Forró olajban
(egy kevés libazsír nem árt bele) kisütöm.
Megjegyzés: Ez egy frissen fogyasztandó
étel. Ugye, hogy ebbe is csempésztem zöldséget? Csak azért sem hívom
streetfood-nak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése