Íme egy télen is vad színekben pompázó húsmentes kaja.
Szilveszteri asztalra, vendégfogadásra pompás. Előre elkészíthető, és a nyárral
ellentétben most senki nem bánja, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá.
Sült sütőtökös hummusz
(csicserikrém)
Elkészítési idő: 10
perc
Sütési idő : 25
- 35 perc ( sütőtök)
Mennyiség: 4
adag
Hozzávalók :
2 csésze sütőtök
(nagyobb kockákra vágva)
olívaolaj
2 – 3 fokhagymagerezd
1 doboz főtt csicseriborsó
½ citrom
fűszerek :
oregánó, rozmaring, római kömény
chili
só
tálaláshoz :
olívabogyó
petrezselyem
Elkészítés:
1.
Melegítsd a sütőt 180 fokra.
2.
A sütőtököt hámozd meg, és vágd nagyjából
egyforma darabokra. (ez az egyenletes sütés miatt fontos) Sózd meg és szórd meg
a szárított fűszerekkel.
3.
Tedd egy kiolajozott sütőlapra, és 30 perc alatt
süsd puhára. Közben a csicseriborsót
csöpögtesd le. A fokhagymát egy kis serpenyőben, olívaolajon puhítsd meg.
(lassú hőfokon)
4.
Egy mixerbe tedd bele a csicseriborsót és pépesítsd.
Tedd hozzá az időközben lehűlt sült sütőtököt, kevés citrom vagy limelevet (használhatsz
citormot is) és tetszés szerinti mennyiségben sült fokhagymát. (ebből megtarthatsz egy keveset, és rálocsolhatod
a végén)
5.
Olívabogyó (fekete) jól mutat rajta és persze a
szokásos pita/pirított rozskenyér sem maradhat el mellőle.
Megjegyzés: ötletadó
: ez a blog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése