tortával, bár az
Gesztenyés – almás charlotte
Elkészítési idő: 25-30 perc
Mennyiség: 8 adag
Sütési idő : nincs
Hozzávalók:
Gesztenyemousse:
· 250 g _1 cs. gesztenyemassza( ha lehet
bio)
· 250 g _1 doboz mascarpone / natúr
krémsajt
· 200 ml tejszín
· kandírozott narancshéj
· 1 cs. van. cukor
· 1 tk zselatin
· 1 tk. likőr/rum
Tésztaalap:
· 2 kis csomag babapiskóta
· 50 ml rum
egyéb
hozzávalók:
· almakompót, almapüré
Elkészítés:
1. A hideg tejszínt egy habverő
segítségével verd fel. Nem kell kemény habbá verni.
2. Az almapüréhez adj egy ek. likőrt.
(almapürét úgy is készíthetsz, hogy almakompótot pürésítesz)
3. Készítsd elő a babapiskótát,
mártogasd almapürébe. 16 darabot rakj félre, ez lesz a charlotte oldala! ½ dl
langyos vízben keverj el egy mokkáskanál zselatint.
4. Lazítsd a mascarponét egy kevés
tejjel, add hozzá a gesztenyemasszát és egy kevés likőrt és keverd habosra.
Keverd bele a tejszínhabot. Kész a krém!
5. A tortaformát helyezd egy lapos
tálra ( ha kivehető aljú formád van, akkor azt használd) és béleld ki óvatosan
2 nagy darab folpack-kal, úgy hogy bőven túlérjen a formán. (ezzel fogod majd
becsomagolni)
6. Óvatosan rakd körbe a 16 db
babapiskótával a forma szélét, majd rétegezd az almás babapiskótát, a
zselatinnal összekevert könnyű gesztenyekrémet úgy, hogy a tetején legyen a
krém kb. egyharmada. Hajtsd rá a folpackot, és tedd a hűtőbe egy napra.
Megjegyzés: A
gesztenye és az alma könnyed találkozása. Tiramisuként lerakva, vagy kapcsos
tortaformában (18 cm-es) elegáns charlotte-ként . Könnyű. Sütés nélkül.
Ezt csak egyszer fogod kipróbálni és utána kénytelen leszel elkészíteni, mert szimplán követelik. Én így jártam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése