szombat

Gesztenyés almás charlotte

tortával, bár az 


















Gesztenyés – almás charlotte




Elkészítési idő:        25-30 perc
Mennyiség:              8 adag
Sütési idő :               nincs


Hozzávalók:


Gesztenyemousse:

·      250 g _1 cs. gesztenyemassza( ha lehet bio)
·      250 g _1 doboz mascarpone / natúr krémsajt
·      200 ml tejszín
·      kandírozott narancshéj
·      1 cs. van. cukor
·      1 tk zselatin
·      1 tk. likőr/rum

Tésztaalap:

·      2 kis csomag babapiskóta
·      50 ml rum

egyéb hozzávalók:

·      almakompót, almapüré
·      18 cm átmérőjű tortakarika



szalaggal is átkötheted és akkor tényleg ünnepi kinézete lesz!

Elkészítés:

1.    A hideg tejszínt egy habverő segítségével verd fel. Nem kell kemény habbá verni.

2.   Az almapüréhez adj egy ek. likőrt. (almapürét úgy is készíthetsz, hogy almakompótot pürésítesz)

3.   Készítsd elő a babapiskótát, mártogasd almapürébe. 16 darabot rakj félre, ez lesz a charlotte oldala! ½ dl langyos vízben keverj el egy mokkáskanál zselatint.

4.   Lazítsd a mascarponét egy kevés tejjel, add hozzá a gesztenyemasszát és egy kevés likőrt és keverd habosra. Keverd bele a tejszínhabot. Kész a krém!

5.    A tortaformát helyezd egy lapos tálra ( ha kivehető aljú formád van, akkor azt használd) és béleld ki óvatosan 2 nagy darab folpack-kal, úgy hogy bőven túlérjen a formán. (ezzel fogod majd becsomagolni)

6.   Óvatosan rakd körbe a 16 db babapiskótával a forma szélét, majd rétegezd az almás babapiskótát, a zselatinnal összekevert könnyű gesztenyekrémet úgy, hogy a tetején legyen a krém kb. egyharmada. Hajtsd rá a folpackot, és tedd a hűtőbe egy napra.





Megjegyzés: A gesztenye és az alma könnyed találkozása. Tiramisuként lerakva, vagy kapcsos tortaformában (18 cm-es) elegáns charlotte-ként . Könnyű. Sütés nélkül.


Ezt csak egyszer fogod kipróbálni és utána kénytelen leszel elkészíteni, mert szimplán követelik. Én így jártam.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails