Ha a levesben a magyarok
nagyok, akkor a tőlünk délre lakókról
biztonsággal elmondható, hogy ők meg
grillben. Nem kell megijedni, minden évszakban visszahozható ez a “feeling”.
Már márciusban kimerészkedhetsz a kertbe, vagy a teraszodra és süthetsz. És ha még
ez is kihívás, akkor szimplán maradj a teflon serpenyőnél, mint én. A fűszerezéssel mindent eldöntesz: beleviszed a nyarat a télbe!
Fetasajtot, pitatésztát
veszel a boltba, sőt még ajvárt is.
Utóbbi kettő akár otthon is készíthető, bár akkor a menetidő kitolódik.
Húsgombóc áttekintő - nemzetközi receptek
Húsgombóc - ha a méretére vagy kíváncsi
Rakott burgonya – húsgombóc a sütőben
Fetás húsgombóc ajvárral – egy
déli “snack”
Előkészítési idő:
20 perc
Sütési idő : 10
perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
A húsgombóc:
- 25 – 30 dkg darált hús (pulyka, borjú)
- 2 gerezd préselt fokhagyma v. fokhagymapor
- 1 tk zsemlemorzsa (elhagyható)
- 1 tk olaj
- só
Fűszerek:
kakukkfű
oreganó
fehérbors
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés
1.
A darálthúst
alaposan összegyúrom a fűszerekkel és
egy kevés ideig állni hagyom. Nyugodtan elkészíthető előző nap.
2.
Nagyon pici
gombócokat formázok. Egy serpenyőben
kevés olajon körbepirítom.
3.
Egy tálra
friss salátát/rukkolát teszek, ráhelyezem a gombócokat. Tetejére fetasajtot
darabolok. Ajvárt/pestót és pita/lepény kenyeret adok hozzá.
Megjegyzés: a pitát – amennyiben készen veszed
– megéri egy serpenyőben szárazon kissé felmelegíteni,
úgy hogy az egyik oldala kissé ropogós legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése