A fűszeres paradicsomszószos ételek lélekmelegítőként hatnak az emberre. Először nyilván egy jófajta spaghetti látványa
ugrik be, de ha egyszer rákattansz, akkor jöhet bármi más, csak sok sok
paradicsomszósz legyen. Ezen a blogon gyakran találsz délies, keleties fűszerezésű ételeket, mely egyáltalán nem véletlen. A blogalapító
megrögzött mediterránfüggő, fűszermániákus. A fahéj jó partnere a különböző húsoknak, kissé csípős, pikáns. A húsgombóc (melyet mindig előre befűszerezve
tárolok jól zárható dobozokban) előző napról maradt meg, így készült hozzá ez fűszeres lencse, melyben együtt főtt meg a gombóc.
A rizst azért
ajánlom hozzá, mert akkor a gluténmentes ételeket fogyasztók is ehetik, de
persze csinálhattok hozzá mást is! Mint mindig: mindenki ízlése szerint!
Paradicsomos lencse
húsgombóccal
Előkészítési idő: 15 perc + lencse áztatás
Főzési idő : kb. 35
perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
A húsgombóchoz (ld.
perzsa gombócleves)
- 200 g darált hús
- ½ csésze főtt
rizs
- fokhagyma, gyömbér
- mazsola
- fűszerek, fahéj,
citromhéj
- só, bors
Paradicsomos
lencsecurry
·
1
csésze beáztatott lencse (125g)
·
½ l
zöldség alaplé
·
1 doboz
paradicsomkonzerv (darabolt)
·
2 dkg
vaj
·
½
hagyma, fokhagyma
·
currypor,
só, bors
Elkészítés:
1.
Egy
nyeles lábosban a vajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és kedved szerinti fűszereket, tedd bele az előzőleg
beáztatott lencsét és egy doboz paradicsomkonzervet (friss is jó!) és annyi
alaplevet, hogy ellepje.
2.
A
húsgombócokat formázd meg, és óvatosan helyezd bele a paradicsomos lencsébe.
3.
Fedő alatt (mennyiségtől függően)
30-40 perc alatt puhára fő. Ha
elkészült ízesítheted kevés cukorral, chilivel, friss zöldfűszerekkel.
4.
Készíts
hozzá jázminrizst, vagy basmati rizst.
Megjegyzés : a currys, szószos
ételeknek kifejezetten jól áll a pihenés. Már 1 óra is nagyon hasznos az ízek
összeérése végett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése