Zöldhüvelyű vagy sárga? Ez számomra nem kérdés, mert mindeféle
zöldbabot imádok. Szerintem ahány bab, annyi felhasználási javaslat, mindegyikről más jut eszembe. A zöldhüvelyűt különösen imádom, friss, üde, nem szálkás, pár
perc párolás után fogyasztható. Beltartalmi értéke kiemelkedő. Nálam nyerő.
Nizzában sajnos csak
egyszer voltam és akkor sem ettem nizzai salátát, de névről már rég ismerem, hisz elég komoly elismerésre tett
szert és nem csak a mediterrán világban. Nyáron könnyen hozzáférhető zöldségekből
és grillezett, ill. konzerv tonhalból állítsd össze. Én a tonhalat kihagyom,
mert ebben elég konok módjára hajlíthatatlan vagyok: lehetőleg csak vízparton eszem, és helyi halat. A tonhal
fogyasztását a környzetvédők nem
javasolják, de az egy másik történet, vagy egy másik blog.
A salátát mindig védelmem
alá veszem, mert még mindig sokan zöld salátalevelek vizualizálnak e szó
hallatán. A blogon több olyat találtok, amelyben talán még salátalevelet sem
talász, de biztos, hogy szeretni fogod!
Ez itt mind könnyű tartalom:
Zölbabos burgonyasaláta – egy
nizzai tonhal nélkül
Elkészítési idő: 20-25
perc
Főzési idő : 15-20
perc
Mennyiség: 2-3 adag
Hozzávalók:
- 1 csésze zöldbab
(zöldhüvelyű)
- 4-5 szem főtt burgonya
- 1 csésze koktélparadicsom
- 1-2 főtt tojás
- lilahagyma/salott
- kapribogyó
- olívabogyó
- citrom
vinaigrette/salátaöntet:
- zöldfűszeres borecet
(pl. tárkonyos)
- olaj
- fokhagyma
Az
előkészítés során az alábbi sorrendet
követtem:
1.
A hozzávalókat
előkészítem, megmosom. A tojást,
burgonyát héjában megfőzöm.
2.
A zöldbabot pár percig főzöm forró vízben, majd hideg vízzel leöblítem. (a
másik módszerem, hogy gyakorlatilag víz nélkül, fedő alatt párolom puhára)
3.
Keverek egy számomra tetsző, ízletes vinaigrette-et, amit az előzőleg
tetszés szerint elhelyezett zöldségekre öntök.
Megjegyzés: kellemes ebéd nyári kora
délután, egy cukor nélküli lemonadé vagy
egy fehér fröccs kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése