vasárnap

Évértékelő (beszéd) írás - 2013 népszerűségi lista

nem beszélek zöldségeket
Az évértékelés az elmúlt években divatba jött.A trendekkel való viszonyom ambivalens: szeretem követni a trendkövetőket, de én magam nem tartozom közéjük.
Ebben az évben nem tudom, hogy Nyárikonyha jobban teljesít-e, de mindenképpen teljesít és erről most leginkább képes összefoglalót készítek Nektek.

Ebben az évben megírtam a 300. blogbejegyzést és azt is elmondhatom, hogy Nyárikonyha létemre télen is dolgozom. A konyhámban továbbra is főleg zöldségek landolnak, sőt 2013-ra a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően már annyi zöldségek hajigáltunk ki az 1 nm2-es komposztunkra, hogy meglepetésünkre egy halom termőföldünk lett a város közepén, amin természetesen újabb zöldségeket termesztettünk. Én tudom, hogy itthon mindenki folyamatosan tortákat és süteményeket süt, és azokért van oda, de én acélosan állom a sarat, és széllel szemben megyek a piacra és főzöm a zöldségeket. 2014-ben biciklivel! Persze henteshez is járok, sőt riportot is készítek velük.


A blogírásnak e nehezebb oldalát vállalva is több százezren ellátogattatok már ide, és a statisztikák szerint igenis szeretitek a leveseket, nyáron befőzni és szívesen olvastok riportokat is. Én ezennl köszönöm meg minden kedves olvasómnak a látogatást és várom vissza 2014-ben is. Nem igérek semmit, mert még számon kéritek, de azt minden bizonnyal, hogy továbbra is főzök, lefotózom és közzéteszem. A minőségből és a tartalomból nem engedek. Egyelőre a függetlenségemből sem.

2013 legkedveltebb receptje. Több ezer nézője volt.  Narancslekvár!

Narancshéj szirupban. Ez az én kedvenc fotóm, és higyjétek el a recept is nagyon jó!

Ez a leves tartalmas, de nem üli meg a gyomrod. Szerettétek. 5. helyen végzett.


A finn lányokat februárban látogattam meg. Nagyon sokan olvastátok! 4. helyezés.

Úgy látszik konfitált fokhagymát eszik a fél ország! 2. helyezés.

Márciusban egy workshopon volt Nyárikonyha. A hidegben is sört ivott és perecet evett.

A tavasz eljövetelét egyértelműen a spárga jelenléte igazolja. Minden évben áprilisban elkezdődik.

A bodzaszörpöt mindenki másképp csinálja. Az én receptemért több ezren idelátogattak.

Spárgát sütni is lehet. Szeretem ezt a képet.

Mindegyik töltött káposztámat szeretitek. Én is. Több ezren láttátok. Ne feledjétek nyári töltött káposzta!

Ezen a nyáron nem voltam Görögországba. Ez a kép ennek állít emléket. Egyszer majd a receptet is felteszem.

Nyárikonyha nyáron hűsöl a tikkasztó hőségben, de akkor is főz. Legalább egy salátát.
Nyárikonyha nyáron összegyűjti a finomabbnál finomabb zöldségket és bespájzol. Télire. Paprikát pl. fagyaszt.

A paradicsomlé és a hámozott paradicsom az örökös TOP 10-be van.

szeptemberben francia cukrászatot tanultam. holtig tanul az ember.

A blogon nincsenek étteremkritikák, sem ajánlók. Álruhában nagyon sok helyet tesztelek.

Novembertől sok munka volt. Borkóstoló vacsorák. Receptek majd jönnek.
és végül decemberben



4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon boldog új évet! Trendek ide vagy oda, ez a blog úgy jó, ahogy írod, benne az egyéniséged. Veled tartok 2014-ben is.

Nyárikonyha írta...

Köszi Kriszta! Neked is B.ú.é.k.! Várlak Téged is 2014-ben.

Selectfood írta...

Hm, finom összefoglaló! Az én tavalyi kedvencem Tőled AZ a csípős zöldségcurry volt. No és a túrógombóc-karamell-almakompót kombó. ;) :*

Nyárikonyha írta...

Boldog új évet Alíz! A zöldségcurry nálam is benne van a TOP10-be, de személyes kóstoltatással kell "eladni". akkor kiütéssel győz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails