A finom gyorskajáknak az a titka, hogy jól elő kell készíteni, és – mint
mindig- jó alapanyagok kellenek hozzá. A gyorskaják nem feltétlenül készülnek
el szupergyorsan, inkább az elfogyasztásuk módjára alkalmazhatod ezt a jelzőt. Én szeretem a laza kerti, teraszi
vendégeskedések során is az ilyen ételeket. Akár 20 tortillát is könnyen
feltekerhetsz, ha követed a receptet. Ez a mennyiség 4 főre szól és 4 szupernagy tekercs lett belőle. Ha átlagos méretű (palacsintaméret) tortillát
készítesz, valószínű dupla annyi
szendvicsed lesz.
Előkészítési
idő: 10 perc
Főzési/sütési
idő : pár perc grillezés + 15 perc
Mennyiség: 4
adag
Csirkefajitas, a mexikói szendvics
Hozzávalók 4 főre:
·
350 g csirkemell (nálam 1 db)
pácoláshoz:
·
½ lime (zöld citrom) leve
·
mexikói
fűszerkeverék
·
1 tk. olíva olaj
·
só, bors
A szendvicshez:
Tortilla v. más pitaszerű lapos kenyér
Friss zöldségsalsa (legjobb
paradicsomból v. paprikából)
Chiliszósz
Petrezselyem v friss koriander
Elkészítés:
1.
A csirkemellett kicsontozom, és két félre
választom. Alaposan beszórom a fűszerkeverékkel,
és egy pici olajjal- lime keverékével bedörzsölöm. 1-2 óráig, de akár 1 napig
is hagyom marinálódni.
2.
Grillezés előtt
kiveszem a hűtőből,
hogy szobahőmérsékletű legyen. A sütőt bekapcsolom 150 fokra.
3.
Pár perc alatt pirosra sütöm a mell mindkét
oldalát, majd betszem a sütőbe.
Kb. 15 perc alatt elkészül.
4.
Szeletelés előtt
pihentetem. Nagyon vékonyra szeletelem, és betekerem a zöldségekkel, esetleg
kevés sajttal, és fűszeres
szósszal megszórt tortillába.
5.
Szorosan sütőpapírba
csomagoltam, és a két végét a papír segítségével bezárom.
6.
Fogyasztás előtt
sütőben melegítem. Éles
késsel kettévágom. (a papír rajtamarad, így enni is könnyebb, de ha akarod
szállítható)
Megjegyzés: A fűszerkeveréket NE sajnáld! Előre elkészíthető. Tortillát, pitát, arab kenyereket készen kapsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése