Rólam

Facebook-on is megtalálsz!


Múlt

Nálunk mindenki főzött. 3 évesen a nagyi mellett ültem és néztem, hogyan nyújtja azokat a mai napig érthetetlen méretű aranysárga nagy lepedőket, amiből egyik nap túrós csusza, másik nap cérnametélt lett. Nagyapám csinálta a legjobb slambucot a világon. 32-szer forgatta meg a bográcsot. Apu a húsok nagy tudója volt, másik nagyanyám a tyúkhúslevesé, anyu pedig isteni finom süteményeket sütött hétvégén. Bár normális volt, ha a konyhában hevert egy-két frissen lőtt fácán, vagy a mosogatóban/kádban úszott egy hal, én egy városi gyerek voltam.  Ráadásul a sok amatőr mindenttudó értelmiségi között még egy mestercukrász keresztapa is akadt a családban. Érthető,hogy itt számomra nem volt kibontakozási lehetőség. 18 éves koromig fejben főztem, tanultam, vagy csak bámultam. Ja! és nagyon szépen tudtam poharakat törölgetni, mert nálunk mindig vendégség volt. Debrecenben születtem, Budapesten (Pasaréten) élek.

Indíttatás
Már egyetemista voltam, amikor először anyu vett egy darab bélszínt, és nekem kellett elkészítenem. Nem jöttem zavarba. Egyáltalán nem tudtam főzni. Elővettem egy szakácskönyvet és követtem az utasításokat, és egy nagyon finom hirtelen sült bélszínt készítettem zöldborsmártással. Ezzel elejét vette egy olyan időszak, melynek csak kiindulópontja van, hisz még a mai napig tart : majdnem minden nap főzök, sütök valami, vagy ha nem, akkor étteremben eszem, piacon vásárolok, vagy szakácskönyvet olvasok.


Jelen, misszó


Mániám az egészségtudatos, egyszerre kevés alapanyagokat használó egyszerű konyha. Szeretem a fehér abroszt, a körülötte ülő embereket. Friss alapanyagokat használok, vásárolni majdnem mindig piacra járok. Nagyon szeretek utazni, ha van piac egyből ott termek. Nem szeretem a szélsőséget. Nem vagyok vegetáriánus, de zöldségpárti. Fontosabbnak tartom a mértékletességet, a tiszta, jó minőségű alapanyagok használatát. A blogomon kizárólag általam kipróbált, sokszor általam kreált ételek taláhatók saját fotókkal.


Kedvenceim:

antipasti.. spanyol tapas.. magyar levesek ..DK-ázsiai levesek.. thai curry-k.. töltött káposzta.. görög ételek ..közel-keleti ételek.. jázminrizs... francia desszertek ...millefeuille (krémes) ...zöldségek ...lecsó ...gyöngytyúk ….bárány ...kakukkfű …friss koriander... magyar kajszibarack ...málna ...ásványvíz ...oolong tea ….espresso extra száraz pezsgő ….olasz sajtok

Érdeklődés : hazai és nemzetközi, regionális, autentikus receptek, helyi termelők, manufaktúrák, biodiverzitásMindenkinek jó böngészést, időtöltést az oldalamon. Főzzetek, egyetek!


e-mail : nyarikonyha@gmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails