kedd

Kapros cukkinis csirke

Ha írnék egy szakácskönyvet, melynek az egyik fejezete  a 30 perces vacsorákról szólna, ez az étel biztosan benne lenne. Ez nem  vicc! Előpakolod a konyhapultra a hozzávalókat, szeletelsz, jöhet a serpenyő és 15-20 perc főzés. És akkor még nem is használtad ki azt az időt, amíg fő a kaja, mert addig akár elkészül egy pasta/tészta/rizs, de még asztalt is meg lehet teríteni. Bár azt terítse meg más, mert a munkamegosztás is fontos része a főzésnek. Dolgoztasd a családtagjaidat, a barátaidat meg főképp! 30 perc, ½ óra nem sok! Én ma örömet szereztem ezzel valakinek, szóval Te is vedd elő a serpenyőt!


Mindenhol cukkini :

Fűszerescukkinis lepényke (reszelt cukkiniből



Krémes kapros cukkinis csirke



Előkészítési idő:          15 perc
Főzési idő :                 20 perc
Mennyiség:                 4 adag



Hozzávalók :

·      1 csirkemell
·      2 db zsenge cukkini
·      1 fej hagyma
·      ½ paradicsom
·      szárított oregánó
·      2 dkg vaj, olaj
·      só, kevés alaplé
·      1 csésze kevés krémsajt – tejföl keverék
·      friss kapor




Elkészítés


1.     Mosd meg a cukkinit és hámozd meg. (én csíkosan hámozom meg, mert szeretem a zöld héjának a színét) Vágd fel a cukkint és a hagymát is hosszanti csíkokra, a paradicosmot kis kockákra.

2.     Egy vastagtalpú serpenyőbe tedd bele a vajat, kevés olajat és a vékonyra szeletelt hagymát és a csíkokra vágott csirkét, fűszerezd meg és pirítsd egy pár percig.

3.     Tedd rá a cukkinit és a paradicsomot és fedd be. Párold kb. 15 percig. Szükség szerint pár kanál zöldséglevet önts rá. (erre nem biztos, hogy szükség less, mivel a cukkini nagyon lédús zöldség)

4.     A tejfölt (krémsajtot) csak a végén öntsd rá a kész ételre és ezzel már ne főzd tovább. Könnyű, krémes állagú lesz.

5.     A legvégén kerül bele a friss kapor.( ha nem szereted, tegyél rá más friss zöldfűszert!)


Megjegyzés: Tálalhatod valamilyen frissen főzött tésztával, rizzsel vagy friss salátával. Egy pohár fehér bor kíséretében kellemes vendégváró vacsora.


1 megjegyzés:

Ádám Dávid írta...

Remek recept volt! Köszönöm szépen, várom a továbbiakat is!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails