csütörtök

Zöldbabsaláta paradicsommal


A zöldbabos saláta dél-Franciaországban ismert nizzai saláta néven. Adnak hozzá tonhalat, olívabogyót és persze jófajta olíva olajat. Tonhal nélkül is bátran készítheted, sőt, ha a Te babot nem zöldhüvelyű akkor sem történik semmi. A zöldbab nyáron önálló ételként is megállja a helyét, nem kell a levesnél vagy a főzeléknél leragadni.
Köztudott, hogy én Görögországban lettem szerelmes a paradicsomos zöldbabba, amit azóta is rendszeresen készítek. Júliusban van a szezonja, de ha egyszer rákattansz, akkor rájössz, hogy télen is feldobja az unalmat, mert fagyasztott verziója is egész jó. Persze, ha teheted, mindent fogyassz akkor, mikor szezonja van.



Zöldbabsaláta paradicsommal, joghurtos salátaöntettel



Előkészítési idő:         15 perc
Mennyiség:                 4 adag
Főzési idő:                  10 perc


Hozzávalók 4 főre


400 g sárga v zöldhüvelyű zöldbab
4 db kis lilahagyma
2 - 4 db főtt tojás
250 g koktélparadicsom
12 szem (fekete) olívabogyó

kapros joghurtos öntet:

-      2 ek olíva olaj
-      1 ek fehérborecet
-      1 ek friss kapor
-      2 kis doboz natúr joghurt
-     



Elkészítés :

1.     A salátaöntethez keverd el az olajban az ecetet és a friss kaprot (használhastz más zöldfűszert, ha nem szereted), enyhén sózd meg. A végén tedd hozzá a 2 doboz joghurtot és keverd krémesre.

2.     Egy serpenyőben lassú tűzön kevés víz hozzáadásával párold meg az előzőleg megtisztított és tetszés szerinti darabokra vágott zöldbabot. Egy kis edényben főzz meg 2 tojást.

3.     A koktélparadicsomot és a lilahagymát negyedeld fel és készíts elő egy salátátás tálat.

4.     A még langyos zöldbab mellé helyezd el a többi hozzávalót és öntsd rá az öntet felét, tedd a tetejére az olívabogyókat.



Tipp : A zöldségeket mindig nagyon kevés vízzel és fedő alatt párold. Nagyon hamar elkészülnek és megtartják eredeti ízüket, így kevesebb sót használsz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails