A zöldbabos
saláta dél-Franciaországban ismert nizzai
saláta néven. Adnak hozzá tonhalat, olívabogyót és persze jófajta olíva
olajat. Tonhal nélkül is bátran készítheted, sőt, ha a Te babot nem zöldhüvelyű
akkor sem történik semmi. A zöldbab nyáron önálló ételként is megállja a
helyét, nem kell a levesnél vagy a főzeléknél leragadni.
Köztudott, hogy
én Görögországban lettem szerelmes a paradicsomos
zöldbabba, amit azóta is rendszeresen készítek. Júliusban van a szezonja,
de ha egyszer rákattansz, akkor rájössz, hogy télen is feldobja az unalmat,
mert fagyasztott verziója is egész jó. Persze, ha teheted, mindent fogyassz
akkor, mikor szezonja van.
Zöldbabsaláta paradicsommal, joghurtos salátaöntettel
Előkészítési
idő: 15
perc
Mennyiség: 4 adag
Főzési
idő: 10
perc
Hozzávalók 4 főre
400 g sárga v
zöldhüvelyű zöldbab
4 db kis lilahagyma
2 - 4
db főtt tojás
250 g koktélparadicsom
12 szem (fekete)
olívabogyó
só
kapros joghurtos öntet:
-
2 ek
olíva olaj
-
1 ek
fehérborecet
-
1 ek
friss kapor
-
2 kis
doboz natúr joghurt
-
só
Elkészítés :
1.
A
salátaöntethez keverd el az olajban az ecetet és a friss kaprot (használhastz
más zöldfűszert, ha nem szereted), enyhén sózd meg. A
végén tedd hozzá a 2 doboz joghurtot és keverd krémesre.
2.
Egy serpenyőben
lassú tűzön kevés víz hozzáadásával párold meg az előzőleg
megtisztított és tetszés szerinti darabokra vágott zöldbabot. Egy kis edényben
főzz meg 2 tojást.
3.
A koktélparadicsomot
és a lilahagymát negyedeld fel és készíts elő egy salátátás tálat.
4.
A még
langyos zöldbab mellé helyezd el a
többi hozzávalót és öntsd rá az öntet felét, tedd a tetejére az olívabogyókat.
Tipp : A zöldségeket mindig nagyon kevés vízzel és fedő
alatt párold. Nagyon hamar elkészülnek és megtartják eredeti ízüket, így
kevesebb sót használsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése