kedd

Spenót olaszul – Spenótos cannelloni

A spenótot is , a túrót is méltattam a közeljövőben eleget. Mindkettő imádom. G.barátnőm szerint a túró is okozhat elvonási tüneteket. Lehet. Mindenesetre a téli hónapokban nálunk gyakrabban kerül az asztalra.
Olasz tésztaféle még mindig kisebbségben van a blogon, így bátran nekifogtam.
A cannelloni töltése feladta a leckét: ezt nem lehet összedobni. Gyerekeket be lehet vonni – jó móka.

Spenót olaszul – Spenótos cannelloni

Elkészítési idő:            30 perc
Sütési idő :                   30 perc
Mennyiség:                   5 - 8 adag

Hozzávalók :

16 db cannelloni (ez majdnem egy 250 g-os doboz volt)

töltelék:
30 dkg tisztított spenót (zsenge spenótot nem kell tisztítani)
250 g túró
1 ek reszelt kecskesajt/feta (nálam Gazi)
1 tojás (elhagyható)
reszelt szerecsendió
újhagyma
reszelt parmezán
só, bors
besamelmártás (0,5 l tejből)
töltelék- összeállítás előtt

Elkészítés

  1. Spentótot átöblítem, leforrázom. Fedő alatt kihűtöm. Aprítom.
  2. Egy nagyobb tálba teszem a spenótot, az aprított zöldhagymát, a túrót. A sajtot nagyfokú reszelőn lereszelem, hozzáadom a spenóthoz.
  3. A tojást felverem pici olivaolajjal, hozzáadom a töltelékhez. Sózom, borsozom, és jól  összedolgozom.

Összeállítás

  1. A cannellonikat óvatosan betöltöm, és egy vajjal (olivaolajjal) kikent tűzállótálba sorakoztatom. Leöntöm a mártással. Megszórom frissen reszelt parmezánnal vagy pecorinóval.
  2. 175 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütöm.
ennél nagyobb edénybe süssétek!

Megjegyzés: Ideális esetben praktikus, ha egy sorban helyezkednek el, és a mártás teljesen betakarja a tésztákat. Száraz cannellonit használtam. Erre a célra friss lasagne tésztát is lehet használni.
Görög spenótos pite       -   spanakopita
Francia spenótos pite    -   quiche

5 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Olyan régóta szeretném már kipróbálni a canellonit. Ez a recept annyira guszta, hogy megadta a végső lökést! Köszi!:)

Életünk és ételeink írta...

Ez nagyon jól néz ki és szeretem a túrót édesen és sósan is! Nyami, finom lehet..

Nyárikonyha írta...

mézekalács-én is először csináltam, de nem utóljára, bár legközelebb friss tésztából fogom hajtogatni. É&É- túró mindenhogyan finom:-)

Zitacsek ékszerdoboza írta...

Nyárikonyha, mit tettél velem! Most mehetek spenótot lőni valahol... Éhes vagyok!

Nyárikonyha írta...

Zitacsek! az a baj, hogy közben én is. ez már elfogyott:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails