A spenótot is , a túrót is méltattam a közeljövőben eleget. Mindkettő imádom. G.barátnőm szerint a túró is okozhat elvonási tüneteket. Lehet. Mindenesetre a téli hónapokban nálunk gyakrabban kerül az asztalra. 
Olasz tésztaféle még mindig kisebbségben van a blogon, így bátran nekifogtam. 
A cannelloni töltése feladta a leckét: ezt nem lehet összedobni. Gyerekeket be lehet vonni – jó móka.
Spenót olaszul – Spenótos cannelloni
Elkészítési idő:            30 perc
Sütési idő :                   30 perc
Mennyiség:                   5 - 8 adag
Hozzávalók :
16 db cannelloni (ez majdnem egy 250 g-os doboz volt)
töltelék:
30 dkg tisztított spenót (zsenge spenótot nem kell tisztítani)
250 g túró
1 ek reszelt kecskesajt/feta (nálam Gazi)
1 tojás (elhagyható)
reszelt szerecsendió
újhagyma
reszelt parmezán
só, bors 
besamelmártás (0,5 l tejből)
| töltelék- összeállítás előtt | 
Elkészítés
- Spentótot      átöblítem, leforrázom. Fedő      alatt kihűtöm.      Aprítom.
 - Egy      nagyobb tálba teszem a spenótot, az aprított zöldhagymát, a túrót. A      sajtot nagyfokú reszelőn      lereszelem, hozzáadom a spenóthoz.
 - A      tojást felverem pici olivaolajjal, hozzáadom a töltelékhez. Sózom,      borsozom, és jól       összedolgozom.
 
Összeállítás
- A      cannellonikat óvatosan betöltöm, és egy vajjal (olivaolajjal) kikent tűzállótálba sorakoztatom. Leöntöm a      mártással. Megszórom frissen reszelt parmezánnal vagy pecorinóval.
 - 175 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütöm.
 
![]()  | 
| ennél nagyobb edénybe süssétek! | 
Megjegyzés: Ideális esetben praktikus, ha egy sorban helyezkednek el, és a mártás teljesen betakarja a tésztákat. Száraz cannellonit használtam. Erre a célra friss lasagne tésztát is lehet használni.
Görög spenótos pite       -   spanakopita
Francia spenótos pite    -   quiche


5 megjegyzés:
Olyan régóta szeretném már kipróbálni a canellonit. Ez a recept annyira guszta, hogy megadta a végső lökést! Köszi!:)
Ez nagyon jól néz ki és szeretem a túrót édesen és sósan is! Nyami, finom lehet..
mézekalács-én is először csináltam, de nem utóljára, bár legközelebb friss tésztából fogom hajtogatni. É&É- túró mindenhogyan finom:-)
Nyárikonyha, mit tettél velem! Most mehetek spenótot lőni valahol... Éhes vagyok!
Zitacsek! az a baj, hogy közben én is. ez már elfogyott:-)
Megjegyzés küldése