kedd

Egy kis (piac)politika


Nyilatkozat
“MINDEN KERÜLETNEK KELL EGY PIAC”
Ételeink termesztésének és értékesítésének módja kihat környezetünkre, egészségünkre és mindennapi életünk minőségére.
A termelői piacok és a vásárcsarnokok fontos elemei az élelmiszer-elosztó láncnak, lehetővé teszik, hogy a helyi termelők és beszállítók is részei legyenek az élelmiszerpiacnak. A városi lakosok számára ezek a helyek nyújtják az ízletes, minőségi, szezonális és helyben termelt zöldségek, gyümölcsök és húsok első számú beszerzési pontjait.
A kistermelők a méltányos élelmiszer-elosztó lánc lényeges részei. Egészséges, a földet és a környezetet is óvó fenntartható módszerekkel termelt élelmiszereket kínálnak.
A termelési oldalon a helyi mezőgazdaság és a kistermelők fenntarthatósága és fejlődése a nemzeti és uniós mezőgazdasági és kereskedelmi politikától, illetve a civil kezdeményezésektől függ. Ezek az irányelvek határozzák meg az élelmiszer-elosztó lánc globális és lokális elemeit, a kis gazdaságok gazdasági életképességét, és szabnak irányt a hipermarketek és globális viszonteladók működésének. A kiegyensúlyozott és fenntartható élelmiszer-elosztó lánc hiánya a regionális élelmiszer-termékek mennyiségének, változatosságának és minőségének esését eredményezi.
A termelői piacok és vásárcsarnokok a helyi termények első számú elhelyezkedési területeként a gazdasági tevékenységek olyan motorját képezik, amely az eladók és a termelők számára is megélhetést biztosít.
Az általános nézettel ellentétben az élelmiszer-piacok általában alacsonyabb árakon kínálják áruikat, mint a nagy szupermarket-láncok. A hipermarketek és globális kereskedők versenyellenes gyakorlata meghatározó tényező az élelmiszerek termelésében és elosztásában, csökkentve a helyi termőföld- és termelőgazdaság-irányítási modellek életképességét és változatosságát. tovább...itt folytatódik.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails