Minden évben
elérkezik a nyár és ezen belül is a nyárnak egy adott szakasza, mikor a hőmérséklet
nem kedvez a konyhai műveleteknek. Persze Nyárikonyhának ez nem
akadály és én azt szeretném, ha Nektek se lenne az. Aranyszabály, hogy a
hobbiszakács önmagát is szeresse, így a nyaralás vagy vakáció idején - még ha ő
maga nem is nyaral ne törje magát a meleg tűzhelynél.
Kreatívan álljatok hozzá, és szervezzétek meg előre, hogy a
konyhában eltöltött időt minimalizáljátok.
Ezzel persze nem
találtam fel a spanyol viaszt, hiszen ezért grilleztek, vagy éppen eszitek a
salátákat. A hideg levesek sokszor abban az esetben is jól jönnek, amikor
valaki nem iszik alkoholt, vagy éppen úgy érzi, hogy már egy egész ásványvizes
ballont kiivott. Jól jön egy csésze leves, akár fagyi helyett is.
Levesek hidegen:
Hideg
uborkaleves
Jéghideg őszibarackkrémleves
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési
idő : nincs
Mennyiség : 4 adag
Hozzávalók:
·
1 kg őszibarack ( 6-7 közepes darab)
·
1 pohár
jeges víz
·
1 pohár
natúr joghurt
·
½ citrom leve
·
1
vaníliás cukor
·
pár
szem friss mentalevél (opcionális)
Elkészítés :
1.
A barackokat mosd meg és húzd le a héját.
( Júliusban már olyan fajtákat kapsz, melyekről könnyedén
lejön a héja)
2.
Egy
rozsdamentes edénybe (vagy bármibe, amiben később hűteni
fogod) tedd bele a negyedelt barackot, add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom
levét és egy botmixerrel mixeld selymesen krémesre. Közben adagolj hozzá hideg
vizet, pont annyit, amennyi ízlésednek megfelel.
3.
Keverd
hozzá a joghurtot. Reszelhetsz rá citromhéjat is.
4.
Tedd hűtőbe
½ napra. Minél tovább hűl, annál finomabb!
Megjegyzés
: A hideg leveseknél (egyébként a sörivásnál is!) sokat segít, ha az edényt előre beteszed a hűtőbe (sörnél a poharat).
Meglepően hamarabb hűl le a kívánt hőfokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése