szerda

Őszibarack krémleves - Hideg levesek nyáron



Minden évben elérkezik a nyár és ezen belül is a nyárnak egy adott szakasza, mikor a hőmérséklet nem kedvez a konyhai műveleteknek. Persze Nyárikonyhának ez nem akadály és én azt szeretném, ha Nektek se lenne az. Aranyszabály, hogy a hobbiszakács önmagát is szeresse, így a nyaralás vagy vakáció idején - még ha ő maga nem is nyaral ne törje magát a meleg tűzhelynél. Kreatívan álljatok hozzá, és szervezzétek meg előre, hogy a konyhában eltöltött időt minimalizáljátok.
Ezzel persze nem találtam fel a spanyol viaszt, hiszen ezért grilleztek, vagy éppen eszitek a salátákat. A hideg levesek sokszor abban az esetben is jól jönnek, amikor valaki nem iszik alkoholt, vagy éppen úgy érzi, hogy már egy egész ásványvizes ballont kiivott. Jól jön egy csésze leves, akár fagyi helyett is.


Levesek hidegen:

Hideg uborkaleves


Jéghideg őszibarackkrémleves


Elkészítési idő:            10 perc
Főzési idő :                 nincs
Mennyiség :                4 adag




Hozzávalók:

·      1 kg őszibarack ( 6-7 közepes darab)
·      1 pohár jeges víz
·      1 pohár natúr joghurt
·      ½ citrom leve
·      1 vaníliás cukor
·      pár szem friss mentalevél (opcionális)



Elkészítés :


1.     A barackokat mosd meg és húzd le a héját. ( Júliusban már olyan fajtákat kapsz, melyekről könnyedén lejön a héja)

2.     Egy rozsdamentes edénybe (vagy bármibe, amiben később hűteni fogod) tedd bele a negyedelt barackot, add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom levét és egy botmixerrel mixeld selymesen krémesre. Közben adagolj hozzá hideg vizet, pont annyit, amennyi ízlésednek megfelel.


3.     Keverd hozzá a joghurtot. Reszelhetsz rá citromhéjat is.

4.     Tedd hűtőbe ½ napra. Minél tovább hűl, annál finomabb!



Megjegyzés : A hideg leveseknél (egyébként a sörivásnál is!) sokat segít, ha az edényt előre beteszed a hűtőbe (sörnél a poharat). Meglepően hamarabb hűl le a kívánt hőfokra.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails