hétfő

Epres-meggyes

Megérett a meggy. Ez mindeképp a nyarat jelenti és a mi családunkban még azt is, hogy egy kedves barátunk mindig ilyenkor érkezik meg Amerikából. Direkt nem azt írom, hogy USA, hanem ilyen régimódiasan szeretném magam kifejezni. Szóval mikor G.-ék megjönnek Amerikából, akkor első dolguk kimenni a piacra és enni egy jókora zsíros lángost és venni egy fél kiló meggyet. Nem tudtátok, hogy a meggy is azok közé tartozik, melynek savanykás-édeskés ízét hiányolja a hazánktól távol élő? Pedig igen. A meggynek elbeszélések szerint, teljesen más aromája van, ha nem itthon terem. (szerintem az itthoninak is más íze van, távolról sincs benne annyi savanykás elem!) Szóval ha nyáron vendégeid vannak és netalán külföldről érkeznek, akkor nem kell csodabonyolult dolgokat készítened. Meggyes süti. Mindig bejön.



Epres- meggyes



Előkészítési idő:          20 perc
Sütési idő :                  30 perc
Mennyiség:                 8 adag



Hozzávalók:

  • 75 g liszt
  • 25 g rizsliszt
  • 100 g vaníliás cukor
  • 100 g lágy vaj/margarin
  • 4 tojás
  • citromhéj

·      25 dkg kimagvazott meggy
·      pár szem édes eper




Elkészítés:


1.     A tojások fehérjét verd fel habbá. Amikor még közepesen lágy, tedd hozzá fokozatosan a cukrot, és verd kemény habbá.

2.     A tojások sárgáját egyenként, a lágy margarint vagy vajat pedig fokozatosan keverd hozzá.

3.     A lisztet kanalanként adagold és óvatosan keverd bele a habos masszába. Egy spatulával finoman keverd össze.

4.     Egy levehető/kivehető aljú piteformába öntsd bele, és potyogtasd bele a meggyet és az eperdarabokat.

5.     175 °C fokos légkeveréses sütőben süsd meg. Kb. 25 – 30 perc alatt készül el.




Megjegyzés : az eper és a meggy természetesen helyettesíthető más gyümölcsökkal, de amíg van friss meggy, használd ki az alkalmat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails