Megérett a meggy.
Ez mindeképp a nyarat jelenti és a mi családunkban még azt is, hogy egy kedves
barátunk mindig ilyenkor érkezik meg Amerikából. Direkt nem azt írom, hogy USA,
hanem ilyen régimódiasan szeretném magam kifejezni. Szóval mikor G.-ék megjönnek
Amerikából, akkor első dolguk kimenni a piacra és enni egy jókora zsíros
lángost és venni egy fél kiló meggyet. Nem tudtátok, hogy a meggy is azok közé
tartozik, melynek savanykás-édeskés ízét hiányolja a hazánktól távol élő? Pedig
igen. A meggynek elbeszélések szerint, teljesen más aromája van, ha nem itthon
terem. (szerintem az itthoninak is más íze van, távolról sincs benne annyi
savanykás elem!) Szóval ha nyáron vendégeid vannak és netalán külföldről
érkeznek, akkor nem kell csodabonyolult dolgokat készítened. Meggyes süti. Mindig bejön.
Epres- meggyes
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő : 30
perc
Mennyiség: 8 adag
Hozzávalók:
- 75 g liszt
- 25 g rizsliszt
- 100 g vaníliás cukor
- 100 g lágy vaj/margarin
- 4 tojás
- citromhéj
·
25 dkg kimagvazott meggy
·
pár szem édes eper
Elkészítés:
1.
A tojások
fehérjét verd fel habbá. Amikor még közepesen lágy, tedd hozzá
fokozatosan a cukrot, és verd kemény habbá.
2.
A tojások
sárgáját egyenként, a lágy
margarint vagy vajat pedig fokozatosan keverd hozzá.
3.
A lisztet
kanalanként adagold és óvatosan keverd
bele a habos masszába. Egy spatulával finoman
keverd össze.
4.
Egy levehető/kivehető aljú piteformába öntsd bele, és potyogtasd bele a meggyet és
az eperdarabokat.
5.
175 °C fokos
légkeveréses sütőben süsd meg.
Kb. 25 – 30 perc alatt készül el.
Megjegyzés : az eper és a meggy természetesen helyettesíthető más
gyümölcsökkal, de amíg van friss meggy, használd ki az alkalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése