Ez egy zseniális
tészta, melyben minden a tavaszra emlékeztet. Amíg a tészta fő, elkészítheted a
kellemesen sós zöldborsót és 20 perc alatt tálalhatsz!
És persze még
ennél is zseniálisabb, hogy ezt bármikor elkészítheted, mert zöldborsó egész
évben kapható, és fagyasztott verziója sem megvetendő. Persze évente egyszer
ennek is megvan a hangulata : a borsó meg a héja…
Zöldborsós juhtúrós tagliatelle
Előkészítési
idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók
320 g olasz
tészta
1 kis doboz tejföl
100 g juhtúró
4 szelet bacon
v. sonka
200 g friss zöldborsó
20 g vaj
1 darab
mozzarella (100 g)
só
bors
friss bazsalikom
Elkészítés :
1.
Forrald
fel a tésztafőző vizet egy nagy lábasban. A tejfölt keverd krémesre a
juhtúróval.
2.
Egy serpenyőben
lassú tűzön kevés vaj hozzáadásával süsd meg a csíkokra vágott bacont vagy
sonkát. A végén dobd rá a zöldborsót,
rázd össze és 1 perc múlva vedd le a tűzről. Fedd le és tedd félre.
3.
A
megfőtt tésztát szűrd le, add hozzá a krémes juhtúrót és a baconös zöldborsót
és jól keverd össze.
4.
A
tetejére tépkedj a friss mozzarellából és a bazsalikomlevelekből.
Tipp : A
tésztafőző vízbe mindig rakj sót! Ha a hozzávalók sót tartalmaznak (sajtok,
juhtúró, bacon stb.) akkor csak a végén finomíts az ízeken.
Ez a receptem
megjelent ezen az oldalon is.
Zöldborsós
ételekből szemezgethetsz a DanOn recepttárban
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése