vasárnap

Zöldséges marharagu spárgával


SPÁRGÁS RAGU

A spárga a tavasz zöldsége, zöldségek királya! Ezzel együtt nem mindenki rajong érte önmagában. Nekik készült ez a recept. Finom, vajpuhára párolt marharagu fehérspárgával. Férfiak is elkezdhetik.

ZÖLDSÉGES MARHARAGU SPÁRGÁVAL

HOZZÁVALÓK


·      500 g marhahús (nálam marhapofa)
·      2 db közepes vöröshagyma
·      2 gerezd fokhagyma
·      1 sárgarépa, egy szelet zeller
·      30 g vaj

·      só, bors
·      1 dl fehérbor
·      pici cukor

páchoz : majoranna, mustár, feketebors, olíva olaj
köret : rizs, tészta vagy még több zöldség!


ELKÉSZÍTÉS


1.     A marhahúst szeletekre vágom és bedörzsölöm a fűszerekkel(nem sózom!) , egy kevés mustárral (nálam dijoni), pár csepp olíva olajjal. 1- 2 éjszakára hidegre teszem. 
2.    Egy vastagtalpú edényt (nálam kukta) felteszek a tűzre, beledobom a vajat és a csíkokra vágott hút megpirítom. 1 csapott evőkanál liszttel megszórom. 
3.    A zöldségeket (répa, hagyma, fokhagyma, zeller) irtó vékony szeletekre vágom és rádobom a húsra. Kevés fehérbor és alaplé megy rá. Sózom, borsozom és kevés cukorral (!) is megszórom (1 teáskanál). Dobhatok rá valamilyen szezonális zöldfűszert és puhára párolom. Ez tarthat órákig, de én kuktában csináltam, így pontosan 30 perc alatt vajpuhára párolódott.
4.    Kevés tejszínt vagy tejfölt hozzákeverhetsz és persze a végén a 20 perc alatt puhára főzött fehérspárga darabokat.


Megjegyzés :  Elkészítheted pulykával, borjúval és persze csirkével is. A főzési idő a hústól függ, épp ezért kedvelem a lasabban elkészülő húsokat ebben az ételben, mert a szaft jobb ízű lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails