vasárnap

Csokipuding. Házilag.

CSOKIPUDING
Gyerekkori kedvenc. 4 kis tálka. 

Vaniliás és csokoládés. Zacskós puding.  Valószínű mindenkinél volt és van. A papírzacskó hátulján az elkészítés módja, így nem nagy kunszt elkészíteni.
Mára kissé kifinomultabban főzök, kevés késztermékkel a spájzamban. Szerintem megéri elkészíteni ezt az igazi, csokoládés változatot, és garantálom, hogy időben sem hosszabb.
Készítsd el ! 1 órán belül eheted!

HÁZI CSOKIPUDING

HOZZÁVALÓK


·      500 ml tej (nálam laktózmentes)
·      1 ek liszt/keményítő
·      2 ek cukor
·      50 g vaj
·      70-80 g étcsokoládé (nálam 70 %-os)
·      pici só
·      kevés likőr (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS

1.     A hozzávalókat előkészíted, kiméred.
2.    Egy lábasban felteszed a tejet melegíteni és már az elején hozzáadod a kevés lisztet. Folymatosan kevered.
3.    Cukor, vaj, és Te még csak mindig kevered, kavarod. Ekkor hozzálöttyinthetsz egy keveset egy aromás likőrből (amaretto, narancs), de ez nem kötelező elem.
4.    Amint már majdem felforrt, hozzáadod a csokit és óvatosan krémesre kevered, amíg be nem sűrűsödik. Nem lesz olyan sűrű, mint a zacskós párja, de ne aggódj, a sok csoki a hűlés során pont olyan állagot eredményez, amilyet elképzeltél. 
5.    Tálkákba, csészébe öntöd. 4 adag lesz. Sajnos.

-->
Megjegyzés :  Nyugodtan tedd hideg vizes edénybe, hogy rövidíts a hűlési folyamaton. Erre szükséged lesz, hacsak nem vagy egy irtó türelmes típus, mert akkor akár másnap is fogyasztható!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails