Chocolate chips cookies |
CSOKOLÁDÉS KEKSZ
azaz Chocolate chips cookies
Bár nem vagyok egy nassoló típus, ez a keksz szerintem mindenkit levesz a lábáról, még engem is. Sok recept van a neten, és nyilván mind nagyon finom, azért én lejegyzeteltem a sajátomat. A cukor mennyiség – mint mindig – drasztikusan csökkentve. Így is édes, hidd el!
HOZZÁVALÓK
száraz hozzávalók
· 2 csésze liszt (32 dkg)
· 1 tk sütőpor
· csipet szódabikarbóna
· só
keverd habosra!
· 1 csésze barnacukor (finomítatlan) – kb.16-20 dkg
· 20 dkg lágy vaj
· 1 tojás sárgája + 1 egész tojás
· 1 tk vanília kivonat
· 15 dkg csokoládé pasztilla (nálam étcsoki)
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat kiméred. A vajat a cukorral és a tojással nagyon habosra kikevered. (kézi habverővel). Könnyű, finom krém lesz.
Fokozatosan keverd hozzá a lisztet és a csokit.
Pihentesd a hűtőben 1- 2 óráig. Ez nem szentírás, de szerintem könnyebben kezelhető, nem olyan lágy a tészta.
Kis golyókat formálsz belőle, és sütőpapírra helyezed őket, úgy , hogy kellő távolságban legyenek. Ez fontos, mert szétterülnek és nem akarod, hogy összeérjenek.
Az első adagot 18 percig sütöm (160 C fokon, előmelegített sütőben), a többit már elég 12-15 percig. Melegen lágy, utána keksz állagú.
Megjegyzés : mely tulajdonképpen felesleges . Fémdobozban sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése