kedd

Hideg joghurtos meggyleves

Nálam minden nyáron van valami favorit kaja, amire rákattanunk és akkor minden nap. Most meggylevesben nyomulunk. Épp kimosom a leveses lábast, és már készül a következő adag. Egyesek szerint tetrapackba is öltöztethetném. Szóval nem fontos ebből nagy adag, csak folyamatos utántermelésre van szükség. Nagyon egyszerű az elkészítése.



Hideg joghurtos meggyleves



Hozzávalók:
·      2 marék meggy
·      1 rúd fahéj
·      citromhéj
·      nádcukor
·      150-200 ml natúr joghurt


1.    Egy lábasban felteszek kb. 2 csésze vizet, a fahéjrúddal, citromhéjjal (kizárólag a sárga részével!), és kevés cukorral főni. Kb. 15 percig fedő alatt lassan főzöm. Ezalatt a fahéj és a citromhéj aromája belefő az enyhe cukorszirupba.

2.   A meggyet megmosom, leszedem a szárát, kimagvazom.

3.   A kimagvazott meggyet beledobom az illatos, cukros lébe, és puhára főzöm. Én fedő alatt szoktam ezt is, hogy az illatanyagokat bent tartsam. Ez kb. 10-15 perc. Langyosra hűtöm.

4.   A joghurtot egy-két kanál langyos gyümölcslével simára keverem, és hozzáadom a leveshez. Teljesen lehűtöm. Hűtőbe teszem.

5.    Minimum ½ nap hűtés kell neki, de inkább 1 teljes éjszaka.


Megjegyzés: a mennyiségek inkább arányok, én egyszerre mindig ennyit készítek. (de nyáron minden nap)


Amit tanultam: Türelem. Hideg ételhez is idő kell.

2 megjegyzés:

Linyah írta...

Uhh, milyen jó ez a kép! :)

Nyárikonyha írta...

hát még a leves...:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails