Nálam minden nyáron van valami favorit kaja, amire rákattanunk és akkor minden nap. Most meggylevesben nyomulunk. Épp kimosom a leveses lábast, és már készül a következő adag. Egyesek szerint tetrapackba is öltöztethetném. Szóval nem fontos ebből nagy adag, csak folyamatos utántermelésre van szükség. Nagyon egyszerű az elkészítése.
Hideg joghurtos meggyleves
Hozzávalók:
· 2 marék meggy
· 1 rúd fahéj
· citromhéj
· nádcukor
· 150-200 ml natúr joghurt
1. Egy lábasban felteszek kb. 2 csésze vizet, a fahéjrúddal, citromhéjjal (kizárólag a sárga részével!), és kevés cukorral főni. Kb. 15 percig fedő alatt lassan főzöm. Ezalatt a fahéj és a citromhéj aromája belefő az enyhe cukorszirupba.
2. A meggyet megmosom, leszedem a szárát, kimagvazom.
3. A kimagvazott meggyet beledobom az illatos, cukros lébe, és puhára főzöm. Én fedő alatt szoktam ezt is, hogy az illatanyagokat bent tartsam. Ez kb. 10-15 perc. Langyosra hűtöm.
4. A joghurtot egy-két kanál langyos gyümölcslével simára keverem, és hozzáadom a leveshez. Teljesen lehűtöm. Hűtőbe teszem.
5. Minimum ½ nap hűtés kell neki, de inkább 1 teljes éjszaka.
Megjegyzés: a mennyiségek inkább arányok, én egyszerre mindig ennyit készítek. (de nyáron minden nap)
Amit tanultam: Türelem. Hideg ételhez is idő kell.
2 megjegyzés:
Uhh, milyen jó ez a kép! :)
hát még a leves...:-)
Megjegyzés küldése