Ennek a salátának az a története, hogy egyrészt már régóta vár publikálásra, mert nyáron ezt is sokszor készítem (tudom egyesek szerint a káposztának később karakteresebb íze van, dehát ez ízlés kérdése), másrészt, hogy hirtelen felkérést kaptam ebédkészítésre, így jól jött ez a recept. Egyszerű nagyon, előre elkészíthető, kerti partira, piknikre, és persze ebédre!
Coleslaw friss nyári káposztából, új répával
Elkészítési idő: kb. 15 perc + hűtés
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók 4 adaghoz:
· 1 kis fej nyárikáposzta
· 1 nagyobb idei répa
· 100 ml (1,5 fej) fehér főzőhagyma
· 50 ml cukor
· 3 ek napraforgóolaj
· pici mustár
· 2 tk tárkonyecet (sima ecet + csipet száraz tárkony)
· tengeri só
· 200 ml házi majonéz
· 100 ml joghurt
Elkészítés:
2. Az aprítógépbe (nekem egy Braun botmixerhez van egy ilyen tarozék is) beleteszem a hagymát, és fél perc alatt készre vágom. Hozzáadom a cukrot, az olajat, és az ecetet. Kicsit sózom, összekeverem, és hozzáadom a káposztához.
3. Ezután a maradék káposztát, és a répát rakom a gépbe, és apróra vágom.
4. Hozzákeverem a majonézt, és a joghurtot. Jól összekeverem és egy jól zárható üvegbe hűtőben pihentetem.
5. Egyes források szerint 1 napig állni kell hagyni. (egyébként ez tényleg jót tesz neki)
6. Tálalás előtt belekeverem a joghurtot, illetve a majonézt.
Megjegyzés: klasszikus amerikai saláta, illik grillekhez, sült pipihez. Majonéz nélkül is készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése