csütörtök

Coleslaw-amerikai káposzta saláta


Ennek a salátának az a története, hogy egyrészt már régóta vár publikálásra, mert nyáron ezt is sokszor készítem (tudom egyesek szerint a káposztának később karakteresebb íze van, dehát ez ízlés kérdése), másrészt, hogy hirtelen felkérést kaptam ebédkészítésre, így jól jött ez a recept. Egyszerű nagyon, előre elkészíthető, kerti partira, piknikre, és persze ebédre!


Coleslaw friss nyári káposztából, új répával


Elkészítési idő:        kb. 15 perc + hűtés
Mennyiség:              4 adag


Hozzávalók 4 adaghoz:


·      1 kis fej nyárikáposzta

·      1 nagyobb idei répa

·      100 ml (1,5 fej) fehér főzőhagyma

·      50 ml cukor

·      3 ek napraforgóolaj

·      pici mustár

·      2 tk tárkonyecet (sima ecet + csipet száraz tárkony)

·      tengeri só

·      200 ml házi majonéz

·      100 ml joghurt


Elkészítés:


1.    A káposzta zöld leveleit leszedem, párat összetekerek, és nagyon vékonyra felvágom (chiffonade)

2.   Az aprítógépbe (nekem egy Braun botmixerhez van egy ilyen tarozék is) beleteszem a hagymát, és fél perc alatt készre vágom. Hozzáadom a cukrot, az olajat, és az ecetet. Kicsit sózom, összekeverem, és hozzáadom a káposztához.

3.   Ezután a maradék káposztát, és a répát rakom a gépbe, és apróra vágom.

4.   Hozzákeverem a majonézt, és a joghurtot. Jól összekeverem és egy jól zárható üvegbe hűtőben pihentetem.

5.    Egyes források szerint 1 napig állni kell hagyni. (egyébként ez tényleg jót tesz neki)

6.   Tálalás előtt belekeverem a joghurtot, illetve a majonézt.


Megjegyzés: klasszikus amerikai saláta, illik grillekhez, sült pipihez. Majonéz nélkül is készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails