szerda

Klasszikus meggy dzsem


Ezt a receptet leginkább azért írom le, hogy a dzsemfix rajongókat is meggyőzzem arról, hogy hozzáadott adalékok nélkül is van élet. Egyes bloggerek még a ribizlihez is befőzőcukrot adnak, ekkor kicsit idegessé válok.
A meggy tudvalevő nem gazdag pektinben, ezért nem zselésedik, nehéz belőle dzsemet készíteni. A mindenttudó ribizli segítségével azonban, anélkül, hogy az alap ízvilágon változtatnék, jó eredményt érek el.

Meggy dzsem

Hozzávalók:
·      1500 g meggy (kimagozva kb 1000g )
·      kb 300 g nádcukor
·      100 ml víz
·      2 ek ribizlizselé

1.    Meggyet leszárazom, kimagvalom, és felrakom főni egy pici vízzel.
2.   Ha megpuhult, hozzáadom a ribizlizselét, és nagy lángon kb. 10 percig  főzöm.
3.   A cukor hozzáadásával még további 15-20 percig főzöm.
4.   Ez nem lesz teljesen szilárd, ha csepppróbát tartok, de ennyi idő alatt biztosan elkészül.
5.    8-10 percig állni hagyom, majd száraz üvegekbe öntöm. Lezárom, és száraz dunsztba teszem.
6.   Amikor teljesen kihűlt, felcímkézem.

Megjegyzés: Számomra a tökéletes dzsem nagyon lassan készül. Nem turmix, nem nyomogat!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails