Szerintem jó ötlet egy kis tavaszi tisztításra. A húsfogyasztás mérséklésére ösztönözhetnek e pompás színek.
A salátához :
· rukkola
· párolt brokkoli
· narancsszeletek (supreme)
· szeletelt újhagyma
· olívaolaj ( extra szűz)
· pirított dió
· 1-2 szelet félig olvasztott camembert sajt
Összeállítás:
- Egy nagyobb lapos tálba szétterítem a rukkola salátát.
- A marék diót egy vastag talpú serpenyőben addig pirítom, amíg a héja el kezd leválni. (ne várjuk meg, hogy barnulni kezd)
- A brokkolit pár perc főzés után leöblítem hideg vízzel. Szükség esetén kisebb darabokra vágom.
- A narancsot meghámozom, és supreme szeleteket vágok belőle.
- Fél karika camembert sajtot 20 sec. alatt mikróban megmelegítek.
- A rukkolasalátára rakom az összes hozzávalót, meglocsolom olívaolajjal, és a narancs maradékátból ráfacsarom a levét. Pici sózom.
Megjegyzés: Fenti alkotórészeket variálhatjuk, bár ezek nagyon jól megférkőznek egymással. Mennyiségeket nem írtam, mert ez tényleg szubjektív. Én pl. 2-3 adagot eszem salátából.
Fortély : a brokkolit forró, lobogó vízben pár percig főzöm vagy párolom, és azonnal hideg vízzel leöblítem, hogy ne puhuljon tovább. Így marad szép zöld.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése