A kevés húsfogyasztás ötlete bizonyára már régen kísért, mert találtam egy könyvet a polcomon, ami már csaknem 20 éve ott figyel: Sarah Brown : Ezerízű vegetáriánus szakácskönyve. Lapozgattam már nagyon sokszor, de olyan nagyon vegetáriánusak a receptek (nem sértésnek szánom!) és a fotók nem vonzóak. Mégis megakadt a szemem egy nagyon nagyon lusta recepten, és a végeredményt mindenképp megosztom, bár rá kellett jöjjek, hogy ez a kaja sem egy fotómodell!
Szóval ez nem halászlé. Talán a csicseriborsó egy részét nem kell összeturmixolni, és akkor jobban mutat.
A leves:
- 10 ml olíva olaj
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt mandula (én diót tettem bele)
- 2 kk massala
- ½ kk szárított chili
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk kurkuma
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 1 főtt csicseriborsó (400 ml konzerv)
- 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom ( 400 ml konzerv)
- 0,5 l zöldséglé
- Só, bors
A tálaláshoz :
1 szál újhagyma/snidling
Az előkészítés során az alábbi sorrendet követtem:
1. Az olajon megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és a többi száraz fűszert, és 1-2 percig pirítom.
2. A lecsöpögtetett csicseriborsót ráöntöm a fűszerekre, hozzáadom az őrölt mandulát/diót, ráöntöm a paradicsomkonzervet, és felöntöm a zöldséglével. Egy kis darab gyömbért beledobok.
3. 25-30 percig főzöm. Ha elkészült friss gyömbért reszelek rá.
Megjegyzés: a curryket és fűszeres krémleveseket pár órával fogyasztás előtt készítem, hogy az ízek jobban öszeérjenek.
Fortély : a friss gyömbérdarabot nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe. Ha szükség van rá, fagyott állapotban sokkal könnyebb reszelni, és nem fonnyad meg.
Levesek ebben a blogban itt.
Levesek ebben a blogban itt.
2 megjegyzés:
Jíh vega vagy? Akkor mi aza cukkinis karaj?
nem, nem vagyok vega, csak nem vagyok a mértéktelen húsfogyasztás híve. nézegesssél a receptek között:-)
Megjegyzés küldése