szerda

Nem halászlé, de konzerv

A kevés húsfogyasztás ötlete bizonyára már régen kísért, mert találtam egy könyvet a polcomon, ami már csaknem 20 éve ott figyel: Sarah Brown : Ezerízű vegetáriánus szakácskönyve. Lapozgattam már nagyon sokszor, de olyan nagyon vegetáriánusak a receptek (nem sértésnek szánom!) és a fotók nem vonzóak. Mégis megakadt a szemem egy nagyon nagyon lusta recepten, és a végeredményt mindenképp megosztom, bár rá kellett jöjjek, hogy ez a kaja sem egy fotómodell!
Szóval ez nem halászlé. Talán a csicseriborsó egy részét nem kell összeturmixolni, és akkor jobban mutat.


A leves:


  • 10 ml olíva olaj
  • 1 fej finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt mandula (én diót tettem bele)
  • 2 kk massala
  • ½ kk szárított chili
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 főtt csicseriborsó (400 ml konzerv)
  • 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom ( 400 ml konzerv)
  • 0,5 l zöldséglé
  • Só, bors

A tálaláshoz :

1 szál újhagyma/snidling

Az előkészítés során az alábbi sorrendet követtem:
1.      Az olajon megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és a többi száraz fűszert, és 1-2 percig pirítom.
2.      A lecsöpögtetett csicseriborsót ráöntöm a fűszerekre, hozzáadom az őrölt mandulát/diót, ráöntöm a paradicsomkonzervet, és felöntöm a zöldséglével. Egy kis darab gyömbért beledobok.
3.      25-30 percig főzöm. Ha elkészült friss gyömbért reszelek rá.
Megjegyzés: a curryket és fűszeres krémleveseket pár órával fogyasztás előtt készítem, hogy az ízek jobban öszeérjenek.
Fortély : a friss gyömbérdarabot nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe. Ha szükség van rá, fagyott állapotban sokkal könnyebb reszelni, és nem fonnyad meg.


Levesek ebben a blogban itt.


2 megjegyzés:

laszlo írta...

Jíh vega vagy? Akkor mi aza cukkinis karaj?

nyarikonyha írta...

nem, nem vagyok vega, csak nem vagyok a mértéktelen húsfogyasztás híve. nézegesssél a receptek között:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails