A főtt csicseriborsó olyan a spájzomban, mint a
tradicionálisoknál a szárazkolbász. Tudom a magyar ez utóbbira utazik, de én
támogatom ezt az előrefőzött fehérjében és rostokban gazdag növényt. Azt
abszolút nem értem, miért nem termesztik itthon, de ez talán egy másik
bejegyzés témája lesz. Persze nem kapható mindenhol, de ha biztosra akarsz
menni, menj be egy arab vagy egy török kereskedésbe, ott biztosra veheted, hogy
lesz. Felhasználása nagyon egyszerű:
konzervnyitó és egy szűrő segítségével hozzájutsz a főtt csicseriborsóhoz, mely általában sós léében van
eltéve, tehát a sózással csak óvatosan!
Ez itt mind csicseriborsó:
Hidegen ajánlom:
Mentás uborka-csicseriborsó saláta
– könnyű tartalom
Ez sem igazán recept, de
manapság rászoktam arra, hogy egyszerűsége
ellenére mindent lejegyzetelek, ami nagyon ízlik, mert később nem emlékszem rá. Érdemes akkor csinálni, mikor
rendkívül friss, ropogós uborkához lehet hozzájutni (uborkaszezon), de
természetesen gyakorlatilag egész évben készíthető, üdítő ámde
fajsúlyos saláta.
Előkészítési idő:
10 perc
Főzési idő :
nincs
Mennyiség: 2 - 4 adag
Hozzávalók :
- 1 doboz főtt csicseriborsó (400 g)
- 1 nagyobb darab lilahagyma
v. salott (édes)
- friss uborka (mag
nélküli)
- 1 kis chili (elmaradhat)
- ½ citrom leve + héja
- olíva olaj
- gránátalmaszirup/balzsamecet
friss fűszerek:
- menta
- petrezselyem
Elkészítés
1.
Az uborkát
nagyon apró kockára vágom, a hagymát vékony szeletekre. Hozzáadom a
lecsepegtetett csicserit, és ízlés szerint fűszerezem.
2.
Olívaolajat, fűszeres ecetet/balzsamecetet esetleg
gránátalmaszirupot adok hozzá.
3.
A friss menta
jól áll minden hozzávalóhoz.
Megjegyzés: Ez egy könnyű, ámde tartalmas étel. Kevés zsiradékot tartalmaz! Mediterrán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése