szombat

Marinált sült paprika


Sült paprikát sokan a boltban vesznek készen, én általában nyáron itthon készítek. Sőt nemcsak nyáron, mert persze augusztusban vannak a legfinomabb paprikák, de szezonon kívül az ún. kaliforniai paprikából vagy az újonnan divatba jövő kápiapaprikából is lehet készíteni. Azért most maradjunk benne a szezonban! Azon túl, hogy mindenképp vastag húsú paprika kell hozzá, nem árt ha színesek. Felejtsd el a vékony héjú, ízetlen tv-paprikát! Mindenki a pirosat ismeri, de sárga, sőt méregzöld paprikával keverve igazán dekoratív hideg finomságot készíthetünk elő, merthogy ez is lényeg: ezt előre elkészítheted, sőt jó is, ha minimum egy napot áll a hűtőben.
Marinált sült paprika


Elkészítési idő:        15-20 perc
Mennyiség:              2 - 3 adag
Sütési idő :               15-20 perc + marinálás

Hozzávalók:

4 db színes paprika (sárga, piros, méregzöld)
2 gerezd fokhagyma
szárított kakukkfű
olíva olaj
tengeri só
bors

díszítésnek : friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1.    A paprikákat alaposan megmosom, megszárítom és 190 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütöm. Akkor van kész, amikor kissé megpirult már, és a húsa megpuhult. Egy alufóliával letakarom, és a sütőben hagyom.

2.   A langyosra hűlt paprika héját lehúzom, eltávolítom a szárát, és kettévágom, kiszedem a magokat, majd csíkokra vágom.

3.   Egy jól zárható dobozban egymás mellé helyezem a paprikacsíkokat, és fokhagymát, szárított kakukkfüvet, só és borsot szórok rá, és olívaolajjal megöntözöm.

4.   Pár óráig, akár egy-két napig is hűtőben marinálom. Tálaláskor friss petrezselyemel, vagy más zöldfűszerrel díszítem.


Megjegyzés: Felhasználása sokrétű: önmagában pirított kenyérrel, olívaolajjal, grillekhez, kuszkuszba, akár burgonyasalátához.


1 megjegyzés:

martinelli írta...

Mi is szoktunk ilyet készíteni, nagyon szeretjük.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails