Sült
paprikát sokan a boltban vesznek készen, én általában nyáron itthon készítek. Sőt nemcsak nyáron, mert persze
augusztusban vannak a legfinomabb paprikák,
de szezonon kívül az ún. kaliforniai paprikából vagy az újonnan divatba jövő kápiapaprikából is lehet
készíteni. Azért most maradjunk benne a szezonban! Azon túl, hogy mindenképp
vastag húsú paprika kell hozzá, nem árt ha színesek. Felejtsd el a vékony héjú,
ízetlen tv-paprikát! Mindenki a pirosat ismeri, de sárga, sőt méregzöld paprikával keverve igazán
dekoratív hideg finomságot készíthetünk elő, merthogy ez is lényeg: ezt előre elkészítheted, sőt jó is, ha minimum egy napot áll
a hűtőben.
Marinált sült paprika
Elkészítési
idő: 15-20
perc
Mennyiség:
2 - 3 adag
Sütési idő : 15-20
perc + marinálás
Hozzávalók:
4 db színes
paprika (sárga, piros, méregzöld)
2 gerezd fokhagyma
szárított
kakukkfű
olíva
olaj
tengeri
só
bors
díszítésnek
: friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
1.
A paprikákat
alaposan megmosom, megszárítom és 190 fokos sütőben kb
10-15 perc alatt megsütöm. Akkor van kész, amikor kissé megpirult már, és a
húsa megpuhult. Egy alufóliával letakarom, és a sütőben
hagyom.
2.
A langyosra hűlt
paprika héját lehúzom, eltávolítom a szárát, és kettévágom, kiszedem a magokat,
majd csíkokra vágom.
3.
Egy jól zárható dobozban egymás mellé helyezem a
paprikacsíkokat, és fokhagymát, szárított kakukkfüvet, só és borsot szórok rá,
és olívaolajjal megöntözöm.
4.
Pár óráig, akár egy-két napig is hűtőben
marinálom. Tálaláskor friss petrezselyemel, vagy más zöldfűszerrel
díszítem.
Megjegyzés:
Felhasználása sokrétű: önmagában pirított kenyérrel,
olívaolajjal, grillekhez, kuszkuszba, akár burgonyasalátához.
1 megjegyzés:
Mi is szoktunk ilyet készíteni, nagyon szeretjük.
Megjegyzés küldése