Ez a
szilvás azért kerül fel a blogra, mert e szilvához más a viszonyom, mintha
vettem volna. Tipikus nyári szilva ez, melyet július végén árulnak, én piros
szilvának is nevezem, mert ha hőhatás
éri, élénk pirosra vált. Szóval ezt a szilvát most nem vettem, hanem ajándékba
kaptam, gazdái pedig a természettől. A szilvafa ledobta az érett gyümölcseit, mi meg
felszedtük. Ez is újrahasznosítás. Természetesen.
Nyári vidéki szilvás
Elkészítési
idő: 15-20
perc
Mennyiség:
8 adag
Sütési idő : 25
perc
Hozzávalók:
1 marék szilva
4 tojás
100 g barnacukor
100 g
liszt
30g vaj
1 ek
krémes joghurt
1 ek
héjas mandula
2 ek zabpehely
1 tk sütőpor
citromhéj
fahéj
Elkészítés:
1. Jól beáztatom a szilvákat, lecsepegtetem, majd egy éles
késsel megfelezem, és a magot kiszedem.
2. A mandulát a zabpehellyel
együtt egy serpenyőben pár percig pirítom, majd egy
aprítógépben egy perc alatt darabosra vágom.
3. A tojásfehérjéket habbá verem.
4. A tojássárgákat a cukorral,
habosra keverem (habverővel) majd a lisztet az olvasztott
vajat, a citromhéjat és joghurtot felváltva hozzákeverem, majd fellazítom a
habbá vert fehérjével.
5. Egy kivajazott (vagy sütőpapírral kibélelt) 26 cm átmérőjű formába öntöm. Tetejére rászórom az előpirított mandulás zabpelyhet és
megszórom fahéjjal.
6. 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.
Megjegyzés:
A szilva
sütve kellemesen savanykás, édeskés, talán még ennyi cukor sem kell bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése