Ez nem
recept, csak leírom. Őszibarack, pláne nektarin nem csak
szezonban van, tehát elkészíthető máskor is. Én ma nem akartam salátát enni. Sőt enni sem akartam, csak
elmajszolni egy hideg, szaftos őszibarackot
a mosogató fölött, mert felnőtt
korom ellenére az őszibarack elfogyasztásnak
kulturált formájára még nem találtam rá. Nyilván lehetne késsel-villával enni,
de ha a zamatos, ragacsos gyümölcsszaft nem csorog végig a szádon, majd a
kezeden, akkor az élvezet fele akkora. Nem majszoltam ma őszibarackot, mert olyan kemény
volt, hogy inkább teniszezni lehetett volna vele. Sebaj! Nagyon vékonyra
szeletelve (ún. mandolin, magyarul zöldségszeletelő) teljesen más íze lesz, vagyis
pontosabban legalább lesz.
Mozzarella őszibarackkal –
Peach mozzarella
Peach mozzarella
Elkészítési
idő: 15-20
perc
Mennyiség:
2 adag
Főzési idő : -
Hozzávalók:
1 – 2 db
mozzarella (házi jobb)
6-7 db
nagy zöld olívabogyó
1 kisebb
vagy ½ nagy őszibarack/nektarin
friss bazsalikomlevél
olíva
olaj
rószabors
(enyhén megtörve)
tengeri
só
bors
díszítésnek
: pár szem áfonya, friss menta
Megjegyzés:
Elkészíteni nem kell,
csak szeletelni. A többi ízlés dolga. Frissítő, klassz saláta lett. Egy mentalevelet is rádobhatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése