szerda

Lángos. Majdnem fánk.

Ha van valami egyszerű piaci étel, az a lángos. A lángosbüfé a Balatonon és a piacokon mindenképp megállja a helyét, és valljuk be, spéci hangulatot teremt. Pedig bevalljuk, vagy nem, elég nehéz ételről van szó, amit enni sem egyszerű. Otthon is készíthető, és persze nem kell feltétlenül nagytányér méretűre gyártani. Formázd kedved szerint, csinosakra. Gyerekeknek, felnőtteknek. És persze, nekünk nőknek is!

Kelttészták a blogon:

Farsangi fánk
Csöröge (nem kelttészta, de fánk!)
Bécsi diós kalács
Cseresznyés kalács


Lángos. Nem csak férfiaknak.



Előkészítési idő:      5 perc
Főzési idő :               kb. 1/4 óra
Mennyiség:              2 db kis üveg


Hozzávalók:

  • 300 g liszt (BL80)
  • 75 g főtt burgonya (1 db)
  • 150 ml tej
  • 15 g friss élesztő
  • 1 tk só
  • kevés libazsír/olaj



1.    Az élesztőt langyos tejben és kevés cukorral megfuttatom. Meghámozom a héjában megfőtt burgonyát és lereszelem.
2.   A lisztet átszitálom és a közepébe öntöm az élesztős tejet, a sót és alaposan összegyúrom.
3.   Egy konyharuhával lefedem, és kb. 1 órán át kelesztem.
4.   Lisztezett deszkára terítem, kb. 2 cm vastagra nyújtom és pogácsa szaggatóval kb. 25 lángost készítek. Sütés előtt kissé szétlapítom.
5.    Forró olajban (egy kevés libazsír nem árt bele) kisütöm.

Megjegyzés: Ez egy frissen fogyasztandó étel. Ugye, hogy ebbe is csempésztem zöldséget? Csak azért sem hívom streetfood-nak!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails