szerda

Fetasajtos húsgombócok ajvár szósszal

Ha a levesben a magyarok nagyok, akkor a tőlünk délre lakókról biztonsággal elmondható, hogy ők meg grillben. Nem kell megijedni, minden évszakban visszahozható ez a “feeling”. Már márciusban kimerészkedhetsz a kertbe, vagy a teraszodra és süthetsz. És ha még ez is kihívás, akkor szimplán maradj a teflon serpenyőnél, mint én. A fűszerezéssel mindent eldöntesz: beleviszed a nyarat a télbe!
Fetasajtot, pitatésztát veszel a boltba, sőt még ajvárt is. Utóbbi kettő akár otthon is készíthető, bár akkor a menetidő kitolódik.


Húsgombóc áttekintő - nemzetközi receptek
Húsgombóc - ha a méretére vagy kíváncsi
Rakott burgonya – húsgombóc a sütőben



Fetás húsgombóc ajvárral – egy déli “snack”



Előkészítési idő:      20 perc
Sütési idő :               10 perc
Mennyiség:               4 adag  


Hozzávalók

A húsgombóc:

  • 25 – 30 dkg darált hús (pulyka, borjú)
  • 2 gerezd préselt fokhagyma v. fokhagymapor
  • 1 tk zsemlemorzsa (elhagyható)
  • 1 tk olaj


Fűszerek:

kakukkfű
oreganó
fehérbors
szerecsendió
petrezselyem


Elkészítés


1.    A darálthúst alaposan összegyúrom a fűszerekkel és egy kevés ideig állni hagyom. Nyugodtan elkészíthető előző nap.

2.   Nagyon pici gombócokat formázok. Egy serpenyőben kevés olajon körbepirítom.

3.   Egy tálra friss salátát/rukkolát teszek, ráhelyezem a gombócokat. Tetejére fetasajtot darabolok. Ajvárt/pestót és pita/lepény kenyeret adok hozzá.



Megjegyzés: a pitát – amennyiben készen veszed – megéri egy serpenyőben szárazon kissé felmelegíteni, úgy hogy az egyik oldala kissé ropogós legyen.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails