Ha az ember náthás akkor nem kíván meg csak úgy egy kis friss salátát, de még csak főzni, sőt sütni sem kíván. A nátha kiüt, ég a torok, dagad az agy, de a gyomor mégiscsak kíván valamit. Maradék energiámmal kivánszorogtam a piacra. A heti paprikaadagom beszerzése volt a mai cél, és némi friss tejtermék. Minden hentes áruját megszemléltem: az óriáskaralábémhoz kerestem feltétnek valót, és akkor valamin megakadt a szemem: egy darab szürkemarhanyak. Nem nagy, pont elég egy levesnek. Slow food. Egyszerű. Az előkészítés pont olyan gyors, mint amennyire lassú az elkészítés.
Duplán lassú húsleves
Hozzávalók (3-4 főre):
- · 1 vastag szelet marhanyak (kb 75-80dkg)
- · 3 sárgarépa
- · 3 petrezselyemgyökér
- · 1 kis fej vöröshagyma
- · víz/zöldségalaplé
- · szemes bors
- · só
Elkészítés :
1. Nagy lábasba helyezem a húst. Sózom, pár szem borsot dobok rá.
2. Mellé rakom a nagy darabokra vágott, tisztított zöldségeket .
3. Felöntöm hideg vízzel, és nagyon lassan 3-4 óra! alatt puhára főzöm. Időközben az elpárolgott levet alaplével pótolom.
4. Húst kiemelem, zöldségeket kiszem, levest leszűröm
6. consommé is készíthető belőle. A képen ez látható.
Megjegyzés : Levesbetét nélkül is kitűnő, különösen ha szénhidrát megvonáson vagyunk. Ez kétszer is slowfood kategória, mert az alapanyag önmagában is idetartozik.
Levesek ebben a blogban itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése