Nem tagadom, mostanában
hozzámnőtt a cukkini. Hálás növény, mely ontja a termést tavasztól késő őszig.
Bármit csinálhatsz belőle, levest,
lepényt, quiche-t, sütheted, grillezheted, párolhatod. Tudom íztelen jelzőt akasztanak rá, de én megvédem. Ismét nagyon
finomat csináltam belőle. 
Cukkinis lepénykék 
Előkészítési idő:
     10 perc
Sütési idő :               kb.
10 perc (mennyiségtől függ)
Mennyiség:              2-4 adag 
Hozzávalók (8 darab):
- 300 g cukkini (reszelt)
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1-2 szál zöldhagyma
 - 80 g feta v. más sós, érett sajt (elhagyható)
 - szárított menta, oreganó
 - friss kakukkfű, petrezselyem
 - 1 tojás
 - 50 g liszt
 - só, bors
 
tálaláshoz
- zöldcitrom, azaz lime (opcionális)
 
Elkészítés
1.   
A cukkinit lereszelem (durva reszelőt használok), és jól kinyomkodom a levét. Sózom,
borsozom és hozzáadom a száraz fűszereket,
melyekkel jól átforgatom.(tényleg íztelen a cukkini, hát segítsünk ezen)
2.  
Felverem a
tojást, nagyon apróra vágom a hagymát, a zöldfűszereket,
és ezeket is a  cukkinihez adom. Apróra
morzsolt fetát adhatok hozzá, de ilyenkor a só mennyiségét csökkentem.
3.  
A liszttel
egyenletesen megszórom, és közepesen lágy masszsát kapok.
4.  
Egy
palacsintasütőt felforrósítok, és 1
ek. olajat öntök bele. A cukkinis masszából 1 vagy 2 kanál segítségével kis
halmokat rakok a serpenyőbe, és ellapítom
őket. 
5.   
Pár perc alatt
megsül az egyik oldala, majd átfordítom és a másik oldalát is pirosra sütöm.
Óvatosan kiemelem őket egy papírral
kibélelt tálra.
Megjegyzés: A zöldcitromot azért ajánlom, mert
kifejezetten feldobja, frissíti az ízeket.

1 megjegyzés:
Egyetértek veled ,ami a cukkini iráni rajongásodat illeti:))Ez a lepényke nálunk is nagyon bejött.
Megjegyzés küldése