fázisfotó-elősütött zöldségek, lasagne lapok |
Sütőtök.
Október. Sütőtök. November. Sütőtök. December. Egészen késő tavaszig lehetne ezt folytatni. Ki mennyire unja,
vagy isteníti, arról már korábban szóltam, és most is meg erősíteni tudom: mindig van egy újabb fűszer, egy újabb elkészítési mód, egy újabb
alapanyag, vagy csak épp egy hangulat amitől ugyanaz az étel mégis más. A Hokkaidó tök – az a bizonyos magyar
japán – tényleg sokkal ízletesebb, omlósabb, mint társai. Ez a lasagne a
spájzban lévő zöldséges tálcámon
talált alapanyagokból készült, abszolút szezonális.
Sütőtökös lasagne
Elkészítési idő: 20 – 25
perc
Sütési idő : 40
perc
Mennyiség: 4- 6 adag
Hozzávalók :
16 db lasagne lap
- ¼ sütőtök (kb. 1 cm-es
szeletekre vágva)
- 1 közepes (v. 2 kisebb) padlizsán
- 2 nagy hagyma (édes,
fehér)
- 1 csésze cukkini
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ½ kápiapaprika
- 1 paradicsom (elhagyható)
- olíva olaj
fűszerek
:
- kakukkfű
- oregánó
- só
- bors
- híg besamel mártás (tej egyrészét alaplével helyettesítem)
Elkészítés
1.
A padlizsánt és a a sütőtököt is nagyobb kb. 1 cm vastag szeletekre vágom. Megszórom
egy kis sóval, kakukkfűvel és pár
csepp olívaolajjal, és egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsiben kb. 15 percig
sütöm. (épp, hogy megpuhuljon). Mellé dobhatom a fokhagymagerezdeket is.
2.
Amíg a sütőben sülnek a zöldségek, egy serpenyőben a hagymát, a paprikacsíkokat és a cukkinit egy
kis olajon megpuhítom.
3.
Híg besamelt
készítek 50 g lisztből és kb 750 ml
tej-alaplé keverékéből.
4.
1 tűzálló tálba rétegzem a lasagna lapokat, az előre elkészített zöldségeket vegyesen, és a besamelt.
Tetejére került a mártás kb. 1/3-a. Pecorino, vagy egyéb száraz, fűszeres sajttal megszórhatod.
5.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
Megjegyzés: A legtöbb tésztaétel – különösen
az olasz- szigorúan frissen jó. Ezt tilos frissen fogyasztani. Készítsd el már
reggel az esti lasagne-t, nem bánod meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése