A ribizli
megjelenésekor kissé savanykás, de a sötétpirosra érett ribizli egy pici
porcukorral elkeverve, jól behűtve
az egyik kedvenc édességem. Süteményt még sosem készítettem, mert ezt a piros
gyümölcsöt inkább nyersen fogyasztom, de itthoni nyaggatásra gyorsan
összeütöttem ezt az egyszerű
sütit.
Ribizlis süti
Elkészítési
idő: 25-30
perc
Mennyiség:
8 adag
Sütési idő : 25
perc
Hozzávalók:
250 g
friss ribizli (piros, szárától
megfosztva) + 1 tk liszt
80 g
cukor
80 g
liszt
40 g vaj
½ doboz
joghurt
2 ek zabpehely
1 tk sütőpor
szeletelt
mandula
Elkészítés:
1. lépés
A ribizlit megmosom,majd egy villa
segítségével szárától megfosztom. Félreteszem.
2. lépés
A tojásokat a cukorral, a liszttel (a sütőport a liszthez előzőleg hozzáadom) és az olvasztott vajjal egy habverővel habosra keverem. Hozzáadom a
joghurtot, a zabpelyhet és egy formába öntöm. Tetejét megszórom a ribizlivel és
szeletelt mandulával.
3. lépés
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.
Megjegyzés:
Süti nyári
délutánokra. Árnyékos fák alatt üldögélve különösen jólesik.
1 megjegyzés:
Cseles, könnyű nyári süti. Kinyomtattam!
Megjegyzés küldése