Témaválasztásomat nem kell sokat magyaráznom. Fűszerek nélkül nincs főzés. Aki ismeri a konyhámat
–netán engem is – tudhatja, hogy itt nem sül macaron. A cukorfogyasztás nem
nagy, sőt még a vízzel is
spórolok! Na, nehogy azt hidd, hogy soha nem eszem édességet, de nem nekem való
az órákon át tartó bíbelődés,
és ha valami úgy kezdődik,
hogy 25 dkg cukor, azt a receptet már el sem olvasom. Szóval ebből láthatod, én inkább főzni szeretek, de azt nagyon. Sok
sok zöldség, ha hús, akkor csak a legjobb minőség!
Nem bírom a műanyagkaját,
még a sütőport is kiérzem a
sütiből. Szóval maradok a
friss alapanyagoknál, és persze a finom zöldfűszereknél.
Tavaly alkottunk egy 2*2 méteres zöldséges kertet, így a
nagyvárosban is van egy-két érdekes uborkafajta, paradicsom! De fűszerkerthez egy terasz, sőt egy napos ablakpárkány is elég.
Szóval rajta, szerezz be minél többet!
VKF 51! Zöldfűszerek, leveles zöldségek Összefoglaló
Babette főz –
Babett zsenge mángolddal vette körül a szűzpecsenyéjét,
és úgy sütötte ki.
mángoldos szűzpecsenye |
B&B blog - Viki
egy mángoldos böreket, vagy ahogy ő
nevezi háromszöget sütött.
mángold háromszög |
Colors in the kitchen
– Ami édességet készített, méghozzá egy bazsalikomos krémet, amit joghurtos
piskótával és nektarinnal kombinált.
bazsalikom curd |
Daokonyha – Klári
egy érdekes mallorcai ételt hozott nekünk: mazsolás, diós mángoldot, amit olíva
olajos, paradicsomos száraz kenyérrel kínálnak.
mallorcai mángold |
Dizájnmenza – Bea
(egy pikáns kenyeret készített liofilizált eperrel és zabpehellyel, amit
mentával ízesített)
epres kenyér |
Dorka konyhája –
Dóri friss bazsalikomos garnélás spaghetti főzött.
bazsalikos spaghetti |
Dublin felett az ég
– Erika (egy kedvemre való salátát készített rukkola, madárbegy saláta,
céklalevél és spenót felhasználásával)
zöldlevelek fügével |
Erdőkóstoló
–Andrea (gratuláció Goldenblogon elért helyezéséért!) medvehagymás ételeket gyűjtött össze nekünk. Selectfood
Alíz mellett ő is
rendszerezi a vadontermő
növényeket, sok hasznos dolog található a blogon (pl. vadgyümölcsfesztiválok).
medvehagymás cukkini |
I like konyha
(amit én Ilike konyhájának olvastam:-DD bocsánatot kérek) Titi egy zelleres sót
készített, mely receptnek nem igazán mondható, viszont házilag készült.
zellersó |
Ízek és élmények
–Flóra
egy diós ruccolás pestót készített, ami egy gyors, könnyű vacsora alapja.
rukkolapesto |
Megasztromania –
Éva párolt zöldleveles salátát készített, ami ha jól tudom egy régi vidéki
étel.
párolt zöldsaláta |
Muskátli Büfé –
Ági zöldpetrezselyemből
mártást készített.
petrezselyemmártás |
Naspolyakonyha –
Saci egy mángoldos vadrizses rizottót készített, ráadásul saját mángoldból!
mángoldos rizottó |
Orchidea a konyhában–
Kriszta csacsihalat sütött rozmaringgal, fokhagymával. Én a cukkinis
zöldborsópürére is kíváncsi lennék.
rozmaringos csacsihal |
Pinkcsoki
(Epercsók)– Erika két ételt is készített : egy sóskás rizottót (nagyon kíváncsi
lennék, mit csinált a sóska irdatlan savasságával) és egy spenótos, kéksajtos
gerslit körtével, ami nagyon izgalmasan hangzik és hasonlóképp néz ki.
spenótos-körtés gersli |
Praliné Paradicsom
– Zsuzsi egy mentás csokoládés (after 8!) pillecukrot készített. Aki szeret
édességekkel bűvészkedni,
annak mindenképp érdemes lesz közelebbről
tanulmányozni.
csokis-mentás pillecukor |
Saját Levében –
sl ( gratulálunk a frissen sült könyvéhez!) parányi szendvicskéket gyártott:
két zsályalevél közé mozarellát és ajókát rakott, és hipp-hopp kirántotta.
zsályaszendvics |
Selectfood – Alíz
(aki a StreetFood Blogkóstolón portugál édességet sütött!) szokásához híven
valami “vadat” készített, őzhúsból
egy zelleres erőlevest,
melyre pirított zsálylevélkéket rakott.
zeller őzlábleves pirított zsályával |
Szeretrehangoltan
– Ági egy csomborral fűszerezett
spenótos túrós lepényt készített, az általam mindig csodált spirális alakban.
spenótos spirál |
Tisztatészta –
Petra (gratuláció Goldenblogon elért helyezéséért!) egy rozmaringos tésztát gyúrt,
de nem akármilyet: a friss rozmaringot a tésztába gyúrta bele, melyhez
tönkölyliszet használt.
rozmaringgal gyúrt friss tészta |
Mégegyszer mindenkinek köszönöm a részvételt, a fáradozást,
a fotózást, az írást! Remélem minél gyakrabban eszetekbe jutnak ezek finom,
aromas zöldfűszerek, és az
egymásnak adott ötleteket a konyhában ki is próbáljátok. Én ígérem, hogy többet
is! A stafétámat pedig ezennel tisztatésztának adom át.
6 megjegyzés:
Köszi szépen az összefoglalót, jó volt a téma és igen érdekes receptek születtek!
Ebben a körben is igényes receptcsokor gyűlt össze!
Kíváncsian várom tisztatészta témáját. Öööö...már egy tippem is van. :)
Köszönjük az összefoglalót! Persze így utólag, annyi ötlet jutott még eszembe, sajnálom, hogy utolsó napon olvastam a kihirdetést... De nagyon jó téma volt!
Csatlakozom Alízhoz! Igényes és egyben izgalmas a felhozatal! remek ötletekkel, receptekkel!
Köszönjük az összefoglalót!
köszönöm mindenkinek és minél több ötlet..végülis ez a cél!
Kedves Nyári Konyha!
Én sajnos azt hiszem kimaradtam :-(
Beletennél így utólag, kérlek?
Köszönöm! Emma (coffeinmentes)
Megjegyzés küldése