kedd

VKF 51! Zöldfűszerek, levélzöldségek a konyhában. Összefoglaló


Témaválasztásomat nem kell sokat magyaráznom. Fűszerek nélkül nincs főzés. Aki ismeri a konyhámat –netán engem is – tudhatja, hogy itt nem sül macaron. A cukorfogyasztás nem nagy, sőt még a vízzel is spórolok! Na, nehogy azt hidd, hogy soha nem eszem édességet, de nem nekem való az órákon át tartó bíbelődés, és ha valami úgy kezdődik, hogy 25 dkg cukor, azt a receptet már el sem olvasom. Szóval ebből láthatod, én inkább főzni szeretek, de azt nagyon. Sok sok zöldség, ha hús, akkor csak a legjobb minőség! Nem bírom a műanyagkaját, még a sütőport is kiérzem a sütiből. Szóval maradok a friss alapanyagoknál, és persze a finom zöldfűszereknél.

Tavaly alkottunk egy 2*2 méteres zöldséges kertet, így a nagyvárosban is van egy-két érdekes uborkafajta, paradicsom! De fűszerkerthez egy terasz, sőt egy napos ablakpárkány is elég. Szóval rajta, szerezz be minél többet!


VKF 51! Zöldfűszerek, leveles zöldségek Összefoglaló

 A résztvevőknek köszönöm az aktivitást, és a lelkesedét. Külön örülök, hogy sok hús nélküli étel készült: risotto, saláták, tésztafélék, gersli! A képek alatti feliratra kattintva vezet a link a recepthez. Íme a felhozatal:

Babette főz – Babett zsenge mángolddal vette körül a szűzpecsenyéjét, és úgy sütötte ki.

mángoldos szűzpecsenye


B&B blog - Viki egy mángoldos böreket, vagy ahogy ő nevezi háromszöget sütött.

mángold háromszög


Colors in the kitchen – Ami édességet készített, méghozzá egy bazsalikomos krémet, amit joghurtos piskótával és nektarinnal kombinált.

bazsalikom curd

Daokonyha – Klári egy érdekes mallorcai ételt hozott nekünk: mazsolás, diós mángoldot, amit olíva olajos, paradicsomos száraz kenyérrel kínálnak.

mallorcai mángold

Dizájnmenza – Bea (egy pikáns kenyeret készített liofilizált eperrel és zabpehellyel, amit mentával ízesített)
epres kenyér

Dorka konyhája – Dóri friss bazsalikomos garnélás spaghetti főzött.

bazsalikos spaghetti

Dublin felett az ég – Erika (egy kedvemre való salátát készített rukkola, madárbegy saláta, céklalevél és spenót felhasználásával)

zöldlevelek fügével

Erdőkóstoló –Andrea (gratuláció Goldenblogon elért helyezéséért!) medvehagymás ételeket gyűjtött össze nekünk. Selectfood Alíz mellett ő is rendszerezi a vadontermő növényeket, sok hasznos dolog található a blogon (pl. vadgyümölcsfesztiválok).

medvehagymás cukkini

I like konyha (amit én Ilike konyhájának olvastam:-DD bocsánatot kérek) Titi egy zelleres sót készített, mely receptnek nem igazán mondható, viszont házilag készült.
zellersó

Ízek és élmények –Flóra egy diós ruccolás pestót készített, ami egy gyors, könnyű vacsora alapja.
rukkolapesto

Megasztromania – Éva párolt zöldleveles salátát készített, ami ha jól tudom egy régi vidéki étel.
párolt zöldsaláta

Muskátli Büfé – Ági zöldpetrezselyemből mártást készített.

petrezselyemmártás

Naspolyakonyha – Saci egy mángoldos vadrizses rizottót készített, ráadásul saját mángoldból!
mángoldos rizottó

Orchidea a konyhában– Kriszta csacsihalat sütött rozmaringgal, fokhagymával. Én a cukkinis zöldborsópürére is kíváncsi lennék.

rozmaringos csacsihal

Pinkcsoki (Epercsók)– Erika két ételt is készített : egy sóskás rizottót (nagyon kíváncsi lennék, mit csinált a sóska irdatlan savasságával) és egy spenótos, kéksajtos gerslit körtével, ami nagyon izgalmasan hangzik és hasonlóképp néz ki.

spenótos-körtés gersli

Praliné Paradicsom – Zsuzsi egy mentás csokoládés (after 8!) pillecukrot készített. Aki szeret édességekkel bűvészkedni, annak mindenképp érdemes lesz közelebbről tanulmányozni.
csokis-mentás pillecukor

Saját Levében – sl ( gratulálunk a frissen sült könyvéhez!) parányi szendvicskéket gyártott: két zsályalevél közé mozarellát és ajókát rakott, és hipp-hopp kirántotta.

zsályaszendvics


Selectfood – Alíz (aki a StreetFood Blogkóstolón portugál édességet sütött!) szokásához híven valami “vadat” készített, őzhúsból egy zelleres erőlevest, melyre pirított zsálylevélkéket rakott.
zeller őzlábleves pirított zsályával

Szeretrehangoltan – Ági egy csomborral fűszerezett spenótos túrós lepényt készített, az általam mindig csodált spirális alakban.

spenótos spirál

Tisztatészta – Petra (gratuláció Goldenblogon elért helyezéséért!) egy rozmaringos tésztát gyúrt, de nem akármilyet: a friss rozmaringot a tésztába gyúrta bele, melyhez tönkölyliszet használt.
rozmaringgal gyúrt friss tészta

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a részvételt, a fáradozást, a fotózást, az írást! Remélem minél gyakrabban eszetekbe jutnak ezek finom, aromas zöldfűszerek, és az egymásnak adott ötleteket a konyhában ki is próbáljátok. Én ígérem, hogy többet is! A stafétámat pedig ezennel tisztatésztának adom át. 

 Megjegyzés: Megsúgom Nektek, hogy a Goldenblog szavazás előtt már úgy gondoltam, hogy ennek a blognak ott a helye az első 10 között! Örülök, hogy a zsüri is így látta. A kreatív, őszinte, igényes blogoknak drukkolok.

6 megjegyzés:

Erika írta...

Köszi szépen az összefoglalót, jó volt a téma és igen érdekes receptek születtek!

Selectfood írta...

Ebben a körben is igényes receptcsokor gyűlt össze!
Kíváncsian várom tisztatészta témáját. Öööö...már egy tippem is van. :)

Titi írta...

Köszönjük az összefoglalót! Persze így utólag, annyi ötlet jutott még eszembe, sajnálom, hogy utolsó napon olvastam a kihirdetést... De nagyon jó téma volt!

Babette írta...

Csatlakozom Alízhoz! Igényes és egyben izgalmas a felhozatal! remek ötletekkel, receptekkel!
Köszönjük az összefoglalót!

Nyárikonyha írta...

köszönöm mindenkinek és minél több ötlet..végülis ez a cél!

Aniko írta...

Kedves Nyári Konyha!

Én sajnos azt hiszem kimaradtam :-(

Beletennél így utólag, kérlek?

Köszönöm! Emma (coffeinmentes)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails