vasárnap

Túrófánk (laktózmentes)

Egyszerű túrófánk
TÚRÓFÁNK

HOZZÁVALÓK


Egyszerű túrófánk (laktózmentes)
250 g (1 csomag ) túró (LM)
125 g liszt, 1 tk. sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 ek tejföl
2 ek porcukor + 1 cs. vanilás cukor
30 g puha vaj (LM)
citromhéj

ELKÉSZÍTÉS


A túrót villával összetöröm, beleszórom a lisztet (előzóleg összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával), a cukrot és  ráreszelem a citromhéjat. 
 A tojásokat 1 ek tejföllel simára keverem. A tojásos keveréket hozzáadom a túróhoz és egy kevés puha vajjal homogén, félkemény masszává dolgozom össze. ½ óráig pihentetem (folpackba csomagolva)
½ - 1 cm vastagra nyújtom és tetszés szerinti fomákat szaggatok ki belőle. Természetesen golyókat is formálhatok. Én szív alakú kiszúrót használtam.

Sütés
Az olajat felmelegítem és a kis fánkokat közepes főfokon megsütöm. Könnyen megég, óvatosan süsd! Papírtörlőre rakd, az felszívja a felesleges zsiradékot, bár ha megfelelő a hőfok, akkor nem lehet baj!

Megjegyzés : Ha fánk, akkor ez garantáltan a legegyszerűbb. Nincs benne élesztő. Habkönnyű csábítás!

KLIKK IDE :  minden , ami fánk 


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails