A nyár egy természetes közeg. Nem kell sok ruha, nem fázunk, jövünk, megyünk, lehet természetes vizekben úszni. A nyárban az is nagyon klassz, hogy tobzódunk a zöldségben , gyümölcsben. Ezt már unhatjátok, mert sokszor elmondom. Én nagyon élvezem, hiszen a kontinentális éghajlat azért nem egy mediterránum, nálunk rövidebb ideig tart ez a paradicsomi állapot. A fajta, forma, színgazdagság bámulatos, és reméljük ez pozitív irányban változik. Itt van pl. a cukkini: legtöbb ember kb 15-20 cm hosszú, méregzöld színű növényként ismeri, pedig millió formájú, színű változata létezik.
Egyik kedvencem a gömcukkini. Nagyon cuki. Kis labdácskák, dekoratívak így egészben. Remekül tölthető.
Gömbcukkini, töltött cukkini
Elkészítési idő: 10 – 15 perc
Főzési idő : 30 perc (sütőben párol)
Mennyiség: 4 adag
Töltelék hússal vagy anélkül, fűszerezés Rátok bízva.
Elkészítés módja a töltött karalábénál leírtakhoz hasonló.
Megjegyzés: A töltött zöldségeket (dolma) imádom a tápértékük miatt is. Nagyon kedvező egyensúly a zöldség-hús, vagy zöldség-gabona aránya miatt. Elkészítése kvázi párolás, minimális olaj hozzáadásával. Bpesten Lehel piacon kapható!
2 megjegyzés:
Ez aztán a csemege!!
nem bírom megállni, ma is vettem a Lehelen!
Megjegyzés küldése