Görögből sosem elég. Ezt a mediterrán salátát az egyik kedvenc görög éttermemben ettem. Nem csak egyszer. Nagyon könnyen elkészíthető. Jó minőségű salátaburgonyával (pl. kifliburgonya) jó igazán. Igazi nyárias csemege. Egész évben készítheted.
Ez itt mind burgonya:
francia burgonya pék módra - Boulangere
sajtos burgonya krémleves
töltött sült burgonya
rakott burgonya a la Nyárikonyha
Görög burgonya saláta
Hozzávalók:
· héjában főtt burgonya
· feta
· fekete olívabogyó (nálam aszalt)
· salott (lilahagyma)
· kapribogyó
· olíva olaj
· só (fleur de sel, maldon)
· citrom cikkelyek (tetszőleges)
Fűszerek:
kakukkfű
oreganó
Fűszerek:
kakukkfű
oreganó
Elkészítés:
1. A héjában megfőtt burgonyákat megtísztítom, és nagyobb kockákra, vagy cikkelyekre vágom.
2. A hagymát (salott vagy lila) hosszúkás cikkelyekre vágom. Ha újhagymát használok, belevágom a zöld részét is.
3. Egy tálba rakom a még meleg burgonyát, hagymát és megöntöm jó minőségű olívaolajjal.
4. Hozzáadom a többi hozzávalót, és a végén jó minőségű sóval megsózom. Langyosan fogyasztandó.
Megjegyzés: Előre is elkészíthető, de mindig szobahőmérsékleten fogyasszuk. Kerti partihoz nagyon jó köret.
1 megjegyzés:
Ez lesz a vacsorám! :)
Megjegyzés küldése