szerda

Görög olivabogyós burgonyasaláta

Görögből sosem elég. Ezt a mediterrán salátát az egyik kedvenc görög éttermemben ettem. Nem csak egyszer. Nagyon könnyen elkészíthető. Jó minőségű salátaburgonyával (pl. kifliburgonya) jó igazán. Igazi nyárias csemege. Egész évben készítheted.

Ez itt mind burgonya:

bécsi burgonyasaláta
francia burgonya pék módra - Boulangere
sajtos burgonya krémleves
töltött sült burgonya
rakott burgonya a la Nyárikonyha

Görög burgonya saláta


Hozzávalók:

· héjában főtt burgonya
· feta
· fekete olívabogyó (nálam aszalt)
· salott (lilahagyma)
· kapribogyó
· olíva olaj
· só (fleur de sel, maldon)
· citrom cikkelyek (tetszőleges)

Fűszerek:

kakukkfű
      oreganó

Elkészítés:

1.  A héjában megfőtt burgonyákat megtísztítom, és nagyobb kockákra, vagy cikkelyekre vágom.

2.  A hagymát (salott vagy lila) hosszúkás cikkelyekre vágom. Ha újhagymát használok, belevágom a zöld részét is.

3.  Egy tálba rakom a még meleg burgonyát, hagymát és megöntöm jó minőségű olívaolajjal.

4.  Hozzáadom a többi hozzávalót, és a végén jó minőségű sóval megsózom. Langyosan fogyasztandó.


Megjegyzés: Előre is elkészíthető, de mindig szobahőmérsékleten fogyasszuk. Kerti partihoz nagyon jó köret.



1 megjegyzés:

chriesi írta...

Ez lesz a vacsorám! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails