sütés előtt |
A szilvássüti egy nyári alapsüti. Basics. Augusztusban eljön az az idő, mikor a piaci standok bekékülnek, belilulnak és szeptemberre ez kiteljesedik. Itt a lekvárkészítés ideje, de ha egyszerű feladatot tűzök ki magam elé, akkor egy gyümölcsös kevert tészta. Régebben az egyensúly tészta dívott, de mára a vaj használata korlátoztott a konyhámban. Nyáron ki van tiltva. (később visszaengedem) Vaj nélkül is kitűnő. Most is vendégségbe vittem.
Szilvás süti vaj nélkül, mandulával
Előkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 8 adag
Sütés: 30-35 perc
Hozzávalók:
225 g liszt (fele rétes)
85 g héjas darált mandula
1 tk sütőpor
1/ tk szódabikarbóna
4 tojás
80 g barnacukor
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
200 ml natúr joghurt (szója vagy rizs joghurt)
1 vaniliás cukor
100 -120 ml olaj
tetejére:
friss hatodokra vágott szilva
fahéjas barnacukor (nádcukor)
Elkészítés:
1. A száraz alkotórészeket egy tálba öntöm, és összekeverem (kétféle liszt, mandula, sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor)
2. A tojásokat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi alkotórészt. A végén belereszelem a citromhéjat.
3. A száraz hozzávalókhoz hozzáadom a tojásos krémet, és határozott mozdulatokkal összekeverem. Sütőpapírral kibélelt formába öntöm.
4. Tetejét telerakom hosszanti irányban hatodokra vágott szilvával, és meghintem fahéjas barna vagy nádcukorral.
5. 180°C-os sütőben 30-35 percig sütöm.
Megjegyzés: cukor használatát is korlátozom. Egyeseknek kevésnek tűnhet, de a gyümölcsben épp elég cukor van, nincs többre szükség.
Kevert tésztás gyümölcsös sütemények:
Vegán süti gyümölcsökkel
1 megjegyzés:
Szia! Nagyon szívesen olvasgatom a blogod, pedig még csak most találtam rá! Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :)
Megjegyzés küldése