szombat

Mandulás szilvásüti - a megunhatatlan kevert


sütés előtt

A szilvássüti egy nyári alapsüti. Basics. Augusztusban eljön az az idő, mikor a piaci standok bekékülnek, belilulnak és szeptemberre ez kiteljesedik. Itt a lekvárkészítés ideje, de ha egyszerű feladatot tűzök ki magam elé, akkor egy gyümölcsös kevert tészta. Régebben az egyensúly tészta dívott, de mára a vaj használata korlátoztott a konyhámban. Nyáron ki van tiltva. (később visszaengedem) Vaj nélkül is kitűnő. Most is vendégségbe vittem.


Szilvás süti vaj nélkül, mandulával


Előkészítési idő:     15 perc
Mennyiség:              8 adag
Sütés:                        30-35 perc


Hozzávalók:

225 g liszt (fele rétes)
85 g héjas darált mandula
1 tk sütőpor
1/ tk szódabikarbóna


4 tojás
80 g barnacukor
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
200 ml natúr joghurt (szója vagy rizs joghurt)
1 vaniliás cukor
100 -120 ml olaj


tetejére:
friss hatodokra vágott szilva
fahéjas barnacukor (nádcukor)


Elkészítés:

1.    A száraz alkotórészeket egy tálba öntöm, és összekeverem (kétféle liszt, mandula, sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor)

2.   A tojásokat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi alkotórészt. A végén belereszelem a citromhéjat.

3.   A száraz hozzávalókhoz hozzáadom a tojásos krémet, és határozott mozdulatokkal összekeverem. Sütőpapírral kibélelt formába öntöm.

4.   Tetejét telerakom hosszanti irányban hatodokra vágott szilvával, és meghintem fahéjas barna vagy nádcukorral.

5.    180°C-os sütőben 30-35 percig sütöm.

Megjegyzés: cukor használatát is korlátozom. Egyeseknek kevésnek tűnhet, de a gyümölcsben épp elég cukor van, nincs többre szükség.

Kevert tésztás gyümölcsös sütemények:

Vegán süti gyümölcsökkel
Beregi szilvalekvárfőzés – képriport


1 megjegyzés:

Viki írta...

Szia! Nagyon szívesen olvasgatom a blogod, pedig még csak most találtam rá! Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails