nyers, reszelt cukkini - sütés előtt |
Elsőre úgy néz ki, mint a tzadziki, de se nem nyers, se nem uborka, se nem görög.
Ez egy török oldaról való, és bármely nyári zöldség elkészíthető így szerintem: padlizsán, cukkini, tök, cékla. Mármint nem kell őket feltétlenül lereszelni, de ha kis kockákra vágott, sült zöldségre egy jó vinaigrette-t vagy fűszeres joghurtot öntünk, abból nagy baj nem lehet.
Joghurtos sült cukkini
Hozzávalók:
· 3 közepes cukkini (reszelve 3-4 csésze)
· 2 pohár joghurt
· olaj
· fokhagyma
· pár szem mandula vagy dió (apróra törve)
· kapor (aki nem szereti kihagyja), pici menta
· só, bors
Elkészítés:
1. A cukkinit megmosom, és ha zsenge a héja, nem hámozom meg.
2. Lereszelem, kinyomkodom a felesleges levet, és kis olajon 5-6 perc alatt megpuhítom.
Sóval, borssal fűszerezem. Lehűtöm.
Sóval, borssal fűszerezem. Lehűtöm.
3. A joghurtba belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát és összekeverem a cukkinivel.
4. Hozzáadom a mandulát/diót és a zöld fűszereket. Behűtöm.
Megjegyzés: Tálalás előtt kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kerti partira nagyon jó, előre elkészíthető.
Amit tanultam: Nyers uborkánál könnyebben emészthető, van aki szívesebben fogyasztja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése