hétfő

Cukkini törökül - Joghurtos sült cukkini

nyers, reszelt cukkini - sütés előtt

Elsőre úgy néz ki, mint a tzadziki, de se nem nyers, se nem uborka, se nem görög.
Ez egy török oldaról való, és bármely nyári zöldség elkészíthető így szerintem: padlizsán, cukkini, tök, cékla. Mármint nem kell őket feltétlenül lereszelni, de ha kis kockákra vágott, sült zöldségre egy jó vinaigrette-t vagy fűszeres joghurtot öntünk, abból nagy baj nem lehet.


Joghurtos sült cukkini


Hozzávalók:

·      3 közepes cukkini (reszelve 3-4 csésze)
·      2 pohár joghurt
·      olaj
·      fokhagyma
·      pár szem mandula vagy dió (apróra törve)
·      kapor (aki nem szereti kihagyja), pici menta
·      só, bors

Elkészítés:

1.    A cukkinit megmosom, és ha zsenge a héja, nem hámozom meg.

2.   Lereszelem, kinyomkodom a felesleges levet, és kis olajon 5-6 perc alatt megpuhítom. 
Sóval, borssal fűszerezem. Lehűtöm.

3.   A joghurtba belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát és összekeverem a cukkinivel.

4.   Hozzáadom a mandulát/diót és a zöld fűszereket. Behűtöm.

Megjegyzés: Tálalás előtt kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kerti partira nagyon jó, előre elkészíthető.

Amit tanultam: Nyers uborkánál könnyebben emészthető, van aki szívesebben fogyasztja.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails