péntek

Gömbcukkini, éljenek a töltött zöldségek!


A nyár egy természetes közeg. Nem kell sok ruha, nem fázunk, jövünk, megyünk, lehet természetes vizekben úszni. A nyárban az is nagyon klassz, hogy tobzódunk a zöldségben , gyümölcsben. Ezt már unhatjátok, mert sokszor elmondom. Én nagyon élvezem, hiszen a kontinentális éghajlat azért nem egy mediterránum, nálunk rövidebb ideig tart ez a paradicsomi állapot. A fajta, forma, színgazdagság bámulatos, és reméljük ez pozitív irányban változik. Itt van pl. a cukkini: legtöbb ember kb 15-20 cm hosszú, méregzöld színű növényként ismeri, pedig millió formájú, színű változata létezik.

Egyik kedvencem a gömcukkini. Nagyon cuki. Kis labdácskák, dekoratívak így egészben. Remekül tölthető.

Gömbcukkini, töltött cukkini

Elkészítési idő:        10 – 15  perc
Főzési idő :                30 perc (sütőben párol)
Mennyiség:              4 adag

Töltelék hússal vagy anélkül, fűszerezés Rátok bízva.
Elkészítés módja a töltött karalábénál leírtakhoz hasonló.

Megjegyzés: A töltött zöldségeket  (dolma) imádom a tápértékük miatt is. Nagyon kedvező egyensúly a zöldség-hús, vagy zöldség-gabona aránya miatt. Elkészítése kvázi párolás, minimális olaj hozzáadásával. Bpesten Lehel piacon kapható!


2 megjegyzés:

Anazar írta...

Ez aztán a csemege!!

Nyárikonyha írta...

nem bírom megállni, ma is vettem a Lehelen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails