Rétesnél egyszerűbb édesség kevéssé képzelhető el, persze kizárólag akkor, ha a réteslapokat készen vásároljuk. Ahhoz, hogy ezt magam készítsem el, azt hiszem egy évtizednyi bloggerkedés szükséges. Addig is :
Hozzávalók :
réteslap
füge ( sütve)
vaj
zsemlemorzsa
Először a sült fügét készítem el. A sütőt 180ºC –ra melegítem, és egy tepsit teleakolok megtisztított fügével, és megsütöm őket.
A réteslapot lapokra szedem, megkenem olvasztott vajjal, megszórom zsemlemorzsával, és ráteszem a sült fügéket. Felcsavarom őket (ehhez tiszta konyharuhát használok), és 200 ºC-os sütőben készre sütöm.
Vanlília fagylalttal , vaníliaszósszal tálalom.
1 megjegyzés:
Koszonom, hogy egy erdekes blog
Megjegyzés küldése