kedd

Csokoládés dióhabtorta

A belvárosi csalódás után hazaérkezvén, az anyu szatyrában találtam egy tábla 70% - os étcsokit, és úgy gondoltam, hogy miután nem sikerült a nagyhírű cukrászdában sütit ennem , hát csinálok saját magam.
Ihletet az Eszter adta, de az ízvilág teljesen más.

Tészta :


  • 6 tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 7 dkg darált dió
  • 7 dkg csokoládé
  • 3 dkg liszt
  • 1 kk. citromlé


A tojásfehérjéből habot verünk, fokozatosan hozzáadva a cukrot egészen addig, amíg selymesen fehér kemény habot kapunk. Hozzáadunk egy csepp citromlevet, vagy ecetet. Óvatosan belekeverjük a darált diót, csokoládét, lisztet. 3-4 darab 26 cm átmérőjű tésztalapot sütünk sütőpapírral kibélelt sütőlapon 180 fokos sütőben kb 20 percig, és teljesen lehűtjük.

Krém:

  • 6 t.sárga
  • 8 dkg cukor
  • kb. 1 dl. tej
  • 10 dkg 70% étcsokoládé
  • kakaópor
  • 1tk van.pudingpor
  • 10 dkg vaj

A krém alapanyagaiból (a vaj kivételével) vízgőz fölött sűrű csokoládékrémet főzünk, kakaóport adunk hozzá ízlés szerint, attól függően mennyire szeretnénk sötétre, ill. édesre. Hideg vízbe állítjuk a tálat, és a vajjal habosra keverjük.

Összeállítás

Egy kapcsos tortaformába helyezzük az első lapot, bekenjük a csokoládékrén negyedével, ráhelyezzük a második lapot, és így tovább. Tetején a csokoládékrémet szépen elsimítjuk és egy éjszakára hideg helyen tároljuk.

Csokololádés édességek/torták ebben a blogban :

Csokoládés - mandulás
Csokoládés - narancsos

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails