Ihletet az Eszter adta, de az ízvilág teljesen más.
Tészta :
- 6 tojásfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 7 dkg darált dió
- 7 dkg csokoládé
- 3 dkg liszt
- 1 kk. citromlé
- só
A tojásfehérjéből habot verünk, fokozatosan hozzáadva a cukrot egészen addig, amíg selymesen fehér kemény habot kapunk. Hozzáadunk egy csepp citromlevet, vagy ecetet. Óvatosan belekeverjük a darált diót, csokoládét, lisztet. 3-4 darab 26 cm átmérőjű tésztalapot sütünk sütőpapírral kibélelt sütőlapon 180 fokos sütőben kb 20 percig, és teljesen lehűtjük.
Krém:
- 6 t.sárga
- 8 dkg cukor
- kb. 1 dl. tej
- 10 dkg 70% étcsokoládé
- kakaópor
- 1tk van.pudingpor
- 10 dkg vaj
A krém alapanyagaiból (a vaj kivételével) vízgőz fölött sűrű csokoládékrémet főzünk, kakaóport adunk hozzá ízlés szerint, attól függően mennyire szeretnénk sötétre, ill. édesre. Hideg vízbe állítjuk a tálat, és a vajjal habosra keverjük.
Összeállítás
Egy kapcsos tortaformába helyezzük az első lapot, bekenjük a csokoládékrén negyedével, ráhelyezzük a második lapot, és így tovább. Tetején a csokoládékrémet szépen elsimítjuk és egy éjszakára hideg helyen tároljuk.
Csokololádés édességek/torták ebben a blogban :
Csokoládés - mandulás
Csokoládés - narancsos
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése